Timisoara

Carturesti implineste 16 ani

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1530

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 22 noiembrie 201619:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ziua Cărturești. De 16 ani citim viitorul în cărți. În fiecare an, de ziua noastră, aruncăm o privire în trecut. Mai exact, la acel moment din 22 noiembrie 2000 când aventura Cărturești a început cu o librărie care încăpea într-o cameră. Între timp, visând ca Borges la paradisul-bibliotecă, am adăugat noi și noi camere acestei construcții în nesfârșită transformare, cu fundația jumătate pe pământ și jumătate în imaginația cititorilor noștri. Cărturești a fost mereu un joint venture din acest punct de vedere.

Anul acesta, însă, am decis să aruncăm o privire în viitor. Într-o vreme în care se vorbește tot mai des despre călătorii pe Marte și posibilitatea vieții în galaxii îndepărtate, ne punem inevitabila întrebare: ce rol vor avea librăriile în viitor?

Le-am pregătit celor care ne trec pragul de ziua noastră prăjituri cu răvaș care conțin sfaturi de viață, previziuni și poante din literatură.

Am pus pe raft o selecție specială de cărți care vorbesc despre lectură sau viitorul imaginat al omenirii. De la Un cititor în pădurea din oglindă, de Alberto Manguel și până la Fahrenheit 451, de Ray Bradbury, toate pot fi luate acasă cu o reducere de 20% pe 22 noiembrie.