Timisoara

Casa noua? 3 metode a diminua costurile de constructie

Casa noua? 3 metode a diminua costurile de constructie

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
199

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Construirea unei noi locuinte impune costuri destul de mari, pe care, la inceput, le poti doar estima, pana la calcularea unui deviz final. O casa noua presupune investitii in materiale, in manopera dar si in specialisti. Poti incerca sa reduci aceste costuri, fara a pune in pericol constructia, insa, pentru acesta ar trebui sa ai in vedere urmatoarele metode de economisire:

Cauta cel mai bun pret la materialele de constructii

In general, ca beneficiar si, mai ales, ca persoana fizica este destul de greu sa obtii discounturi mari la materialele de constructii. Magazinele au propriul adaos comercial, iar depozitele au parteneriate cu firmele mari, care asigura un flux comercial de cumparare constant. Ca sa nu faci tu munca de documentare in cautarea celor mai mici preturi online sau in magazinele fizice, apeleaza la platformele care intermediaza interactiunea dintre partile implicate in procesele de constructie.

Mai exact, platformele care pun fata in fata cerea si oferta. Acestea iti vor pune la dispozitie datele de contact ale firmelor sau iti vor oferi promotii de care sa te poti bucura la achizitionarea materialelor. Un exemplu de acest tip? Un voucher materiale de constructii de la Building Companion, pe care tu il vei putea folosi atunci cand cumperi materialele dorite, obtinand, astfel, un pret mai bun pentru cantitatea solicitata. In acest fel, vei economisi destul de mult si te vei bucura sa poti investi acei bani in alte proiecte sau in alte etape ale constructiei.

Apeleaza la servicii all in one

Daca nu ai cunostintele necesare pentru realizarea lucrarilor de construire, un mod bun de a economi este acela de a apela la firme care-ti pot oferi un parcurs cap-coada al proiectului. Pe piata de profil exista destul de multe firme de constructii care se ocupa de absolut orice etapa a unui proiect de construire: realizarea proiectului tehnic, a memoriului tehnic justificativ, realizare cladirii, elaborarea devizului si intocmirea raportului de primire-predare.

Multe companii prefera sa ofere astfel de servicii deoarece stabilesc parteneriate cu firme colaboratoare, venind, astfel, in intampinarea clientului cu o solutie personalizata, completa, conform nevoilor acestuia. Pretul nu va mai fi la fel de mare precum in cazul in care vei contracta fiecare lucrare in mod separat, deoarece devizul va prinde la un loc toate aceste cheltuieli. De aceea, uneori, se poate intampla sa primesti chiar si reduceri pentru contractarea unui astfel de pachet.

Foloseste, inca de la inceput, profesionisti in executie

Incearca sa apelezi doar la specialisti, ca sa nu pierzi timp si bani cu echipe nespecializate, care cauta sa isi construiasca un portofoliu prin lucrarile tale. Specialistii in constructii recomanda chiar sa contractam lucrarile separat, etapizat si cu plata in transe, conform unor acorduri, decat sa platim avansuri pentru materiale si manopera unor firme necunoscute.

O echipa specializata va lucra in mod eficient si chiar repede, pentru a-ti oferi posibilitatea de a te bucura de casa ta, fara a face, insa, rabat de calitate. In acest domeniu, este important felul in care se lucreaza, deoarece o constructie inseamna mai mult decat ziduri, plansee sau scari. Intregul monolit va fi, de fapt, un adapost in care trebuie sa te simti in siguranta. Cu siguranta, poti diminua costurile, insa, nu lasa reducerile sa iti afecteze si siguranta.

Sursa foto: unsplash.com/photos/rgJ1J8SDEAY