Timisoara

Cat de importanta este salteaua pe care dormi pentru calitatea vietii? Cum aleg timisorenii saltelele potrivite?

Cat de importanta este salteaua pe care dormi pentru calitatea vietii? Cum aleg timisorenii saltelele potrivite?

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
82

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un somn bun si odihnitor este foarte important atat pentru starea de spirit de a doua zi, cand rezervele de energie sunt refacute, cat si pentru starea generala de sanatate. Acest lucru este sustinut si de recomandarile medicilor, care promoveaza, pe langa o alimentatie echilibrata si un stil de viata activ, un somn de aproximativ 8 ore pe noapte. Calitatea somnului este insa si ea la fel de importanta precum durata acestuia. Astfel ca pentru ca organismul sa se poata odihni cat mai bine si eficient este necesar sa se creeze o atmosfera optima somnului in dormitor, cu cat mai putine surse de lumina si fara acces la ecrane, precum si sa se aleaga o saltea potrivita pentru nevoile si dorintele utilizatorului.

Cum influenteaza salteaua calitatea somnului si, implicit, a vietii?


Rolul pe care il are somnul in viata oamenilor este la fel de important ca hranirea si hidratarea, fiind esential pentru sanatatea acestora. Numai ca somnul de calitate, in urma caruia omul se poate trezi odihnit si pregatit pentru o noua zi este cel care sustine organismul uman, motiv pentru care tulburarile de somn au intrat in atentia medicilor si specialistilor.

Pentru a imbunatati calitatea somnului, specialistii recomanda schimbarea atat a stilului de viata, cat si a saltelei pe care se odihnesc cei care se confrunta cu astfel de probleme. O saltea potrivita nevoilor si de buna calitate poate imbunatati considerabil somnul si intreaga viata a oamenilor, care se vor simti suficient de odihniti pentru a face fata provocarilor cotidiene.

De exemplu, o saltea ortopedica foarte ferma nu se va putea adapta la forma corpului, ceea ce va contribui la aparitia disconfortului in timpul somnului si chiar la aparitia durerilor in anumite zone unde se creeaza puncte de presiune, pe cand o saltea prea moale nu va sustine corect corpul si va face imposibila odihna pe aceasta. Efecte similare pot avea si saltelele vechi, care prezinta deja semne de uzura, cum ar fi aparitia denivelarilor sau valurilor, care vor face somnul inconfortabil.

Cum isi aleg timisorenii saltelele?


Cum calitatea vietii oamenilor din vestul tarii, mai ales din Timisoara, este, in general, mai buna decat in alte zone, multi se intreaba care sunt motivele acestei diferente. De la seriozitatea si dedicarea acestora pentru munca, pana la productivitatea ridicata, toate acestea influenteaza calitatea serviciilor si vietii, iar odihna este un element cheie in viata acestora.

Pentru un somn odihnitor si de calitate, acestia folosesc saltele dintre cele mai bune, care sa le ofere sustinerea de care corpul are nevoie in timpul somnului, dar si confortul necesar pentru relaxare. Astfel ca printre criteriile de care tin cont timisorenii in alegerea saltelelor sunt calitatea materialelor si structura acestora, precum si nevoile si preferintele in ceea ce priveste dormitul.

Toate acestea determina fermitatea si nivelul de confort oferit de o saltea, care pot avea o influenta importanta asupra calitatii somnului si a vietii.