Timisoara

Cat timp din zi trebuie sa functioneze aparatele de aer conditionat?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
679

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Multe aparate de aer conditionat vin la pachet cu diverse functii, care asigura usurinta in utilizare. Totusi, probabil nu stii inca sigur cat timp din zi este recomandat sa functioneze un astfel de produs si nici modul in care acelasi proces ii afecteaza durata de viata. Daca-ti doresti sa racesti camerele cu un consum minim de energie, este necesar sa planifici din timpul pasii necesari pentru asta. Iata ce trebuie sa stii!

Modul auto

Acesta este modul de functionare implicit si presupune faptul ca unitatea este cea care determina comportamentul, in baza unor anumiti parametri. Spre exemplu, sunt luate in calcul temperatura exterioara si gradul de umiditate din aer. Anumite modele pornesc direct la un interval ambiental jos, pana ajung la un nivel setat de utilizator. Ulterior, este necesara programarea manuala pentru o temperatura diferita. Tine cont de faptul ca aceasta configurare nu este intotdeauna una optima, iar schimbarile atmosferice influenteaza gradul de confort. Este recomandat sa te bazezi pe un program stabilit in functie de preferintele personale. Multe aparate de aer conditionat permit inclusiv pornirea si oprirea la anumite intervale orare. Aceasta este o functie ideala pentru cei care au un program incarcat si isi doresc sa se intoarca de la job intr-un mediu placut.

Sleep

Acesta este modulul de noapte si-l poti activa atunci cand vrei sa ai parte de un somn odihnitor. Scopul functiei sleep este cel de a se elimina zgomotul si curentii de aer care se formeaza in timpul zilei. Dupa ce este setat, viteza ventilatorului si a compresorului scad, iar fantele de evacuare sunt indreptate. Acest lucru duce la o schimbare treptata a temperaturii in camera si scade consumul de curent. Durata somnului variaza de la un caz la altul si o poti stabili pe a ta direct din telecomanda. Asigura-te ca dormi minimum 8 ore pe noapte, deoarece asa vei putea trece prin toate ciclurile somnului.

Hold

Modul hold permite o programare specifica pentru o perioada scurta de timp, fara a se pierde setarile programului initial. Spre exemplu, sa presupunem ca ai aparate de aer conditionat care functioneaza in intervalul 08:00-15:00. Functia Hold este ideala pentru a putea seta un interval diferit. Dezactivarea acesteia rezulta la revenirea in intervalul normal. Daca exista si o functie de autorestart, nu se pierd nici modificarile cauzate de penele de curent.

Cum influenteaza marimea modul de functionare a unui aparat?

Cu cat dispozitivul este mai mare, cu atat trebuie sa functioneze mai putin. In general, unitatile foarte puternice sunt active pentru 10 minute. Acesta este un ciclu rapid pe aparate de aer conditionat, fiind realizat pentru ca locuinta este racita prea repede. Pe de alta parte, aparatele foarte mici modifica greu temperaturile. Este recomandat sa nu treaca 20 de minute pana cand nu observi o schimbare in camera, deoarece ar putea exista probleme de functionare ale aparatului. Valorile mai pot fi influentate de termostat, astfel ca este necesar sa citesti cu atentie sfaturile producatorului.

Cum functioneaza racirea rapida si modulul eco?

Atunci cand incaperea este foarte calduroasa, aerul rece devine o prioritate. Prin urmare, comerciantii au decis solutionarea acestei nevoi cu ajutorul functiei turbo. Aceasta porneste atat compresorul, cat si ventilatorul intern la capacitate maxima. Ambele elemente functioneaza pana cand se atinge intervalul dorit. Desi este consumat mult curent electric, poti iesi rapid astfel din situatiile dificile. La un magazin online ca Vollmax.ro gasesti aparate de aer conditionat la preturi accesibile!