Timisoara

Ce accesorii de casă există pentru siguranța copiilor mici?

Ce accesorii de casă există pentru siguranța copiilor mici?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 saptamani si 23 ore
Vizualizari
71

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Te-ar surprinde să afli cât de ușor este pentru un bebeluș sau copil mic să producă belele cu cele mai comune obiecte din casa ta. Când se anunță venirea unui copil sau dacă te muți împreună cu cel mic, una din principalele preocupări ar trebui să fie achiziționarea și montarea sistemelor de protecție pentru copii. Piața accesoriilor de specialitate dispune de atâtea opțiuni încât întregul proces poate părea compleșitor, însă cu câțiva mici pași de bază, îți poți transforma casa într-un loc mult mai sigur pentru copii.

Ocupă-te de proiectele în lucru


Poate că trebuie să schimbi geamul vitrinei din sufragerie care s-a crăpat în urmă cu ceva timp sau poate trebuie să repari îmbinările de la țeava care îți formează o baltă în baie sau bucătărie. Indiferent despre ce este vorba, asigură-te că te ocupi de toate lucrurile ce trebuie reparate, care ar putea prezenta un factor de risc pentru copiii mici.

Securizarea sufrageriei


În general, sufrageriile dispun de mult spațiu liber, iar principalul factor de risc pe care îl prezintă sunt corpurile de mobilă, motiv pentru care un alt pas important este verificarea mobilei din întreaga casă pentru a stabili ce piese de mobilier trebuie montate în pereți. Trebuie să ai în vedere faptul că bibeloul tău preferat de pe al patrulea raft al bibliotecii poate părea o jucărie extrem de interesantă pentru cel mic, iar el va încerca să se cațere pe mobilă pentru a ajunge la el. Cea mai bună soluție este să depozitezi obiectele pe care vrei să le protejezi (sau care sunt periculoase) într-un seif cu cheie, unde copilul nu poate avea acces.

Securizarea bucătăriei


Fie că este vorba despre o bucătărie în stil open space sau de una clasică, care dispune de o ușă de intrare (pe care în teorie o poți ține închisă), în această cameră vorbim despre multe spații de depozitare, precum dulapuri și sertare ce adăpostesc o mulțime de obiecte periculoase. De la cuțite și alte tacâmuri, până la ingrediente sau produse de curățat, acestea nu ar trebui să fie niciodată accesibile celor mici. Sistemele anti-deschidere pentru siguranța copiilor funcționează de minune pentru astfel de spații, unde principala problemă este reprezentată de sertarele sau dulapurile deschise. Tot ce trebuie să faci este să atașezi sistemul de blocare pe corpul principal al mobilei și pe partea mobilă. Tot pentru bucătărie poți opta pentru capace de protecție pentru aragaz, pentru a te asigura ca cel mic nu îl pornește.

Securizarea băii


Pentru că am menționat mai devreme utilitatea unui seif, probabil că baia este cea care ar avea cea mai mare nevoie de un astfel de sistem de siguranță. Acest lucru se datorează faptului că baia este locul în care majoritatea oamenilor își depozitează atât produsele de curățenie și igienă, cât și medicamentele. Toate acestea pot părea foarte atractive și interesante pentru copii, prezentând un risc crescut de ingerare. Cea mai bună soluție este ca toate produsele periculoase să fie depozitate într-un singur loc, care să dispună de încuietori speciale.

Alte accesorii de casă pentru siguranța copiilor:


  • Colțare din silicon pentru mese și alte piese de mobilier cu colțuri ascuțite
  • Bandă antiderapantă pentru covoare
  • Poartă de siguranță pentru a împiedica trecerea dintr-o cameră în alta
  • Apărători de priză cu cheiță
  • Siguranțe pentru uși de balcon și ferestre.

Ca regulă de aur pentru obiectele care nu pot fi blocate sau stabilizate poți stabili ca niciun obiect să nu fie la nivelul de înălțime al copilului. Dacă toate celelalte elemente (precum uși, dulapuri și sertare) sunt securizate, copilul nu poate ajunge la ele, iar tu te poți bucura în continuare de amintirile și decorațiunile preferate.