Timisoara

Ce este Boba (Deli)?

Ce este Boba (Deli)?

Detalii articol

Web
https://boba-deli.com/
Social links
Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 1 zi
Apartine de
Boba Deli
Vizualizari
414

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Boba este o băutură originară din Taiwan. Acolo este atât de cunoscută încât a fost propusă ca o variantă de copertă a paşaportului Taiwanez.
Ceaiurile boba clasice sunt o băutură energizantă bazată pe ceai verde sau negru servite cu lapte şi perle de tapioca apărute în anii 1980.
De la apariţia ceaiului boba clasic şi până astăzi au apărut o mulţime de variante prin folosirea siropurilor de fructe, a unor tipuri de jeleuri şi experimentând cu temperatura de servire a băuturii: caldă sau rece, prin adăugarea gheţii.
La Boba-Deli vă oferim câteva dintre variantele clasice de ceai Boba aşa cum l-am descoperit şi noi.
România are şi ea o tradiţie în folosirea şi prepararea ceaiurilor aşa încât am dorit să oferim şi ceaiuri Boba de inpiraţie românească. Puteţi încerca ceaiurile boba de fructe, recomandate şi pentru cei mici – fără cofeina din ceaiul verde şi negru.
Am sperat să putem aduce ceaiurile boba tuturor astfel am creat şi variante pentru persoanele cu diverse restricţii alimentare: oferim ceaiuri boba vegane şi ceaiuri boba îndulcite cu ştevie pentru un conținut redus de zahăr și de calorii.

Povestea Boba-Deli

– 2014, Noiembrie – Cristi are şocul primului contact cu Boba într-o delegaţie – dragoste la prima degustare.
– 2014, Noiembrie – Corina încearcă un Boba la insistenţele lui Cristi – dragoste la prima degustare, familia Olar devine fan Boba.
– 2016, Iulie – Corina decide că vrea să aducă Boba în Timişoara (România). La acea vreme exista o altă firmă, dar opţiunile erau diferite de cele pe care le doream noi.
– 2017, Mai – Cristi şi Corina gustă primul boba dintr-o rulotă mobilă. Ne dăm seama că e cea mai bună posibilitate de a reuşi să oferim Boba românilor de pretutindeni.
– 2017, August – Vine pe lume Sofia-Mihaela Olar.
– 2018, August – Înfiinţăm SC CORAX BOBA SRL, entitatea juridică pentru Boba-Deli.
– 2018, Noiembrie – Corina decide că are nevoie de un asociat. Alina, o veche prietenă, acceptă propunerea de a începe împreună.
– 2018, Decembrie – Găsim un furnizor de rulotă pentru ceaiuri Boba! În îndepărtata Chină.
– 2019, Februarie – Cristi şi Corina participă la un training cu o firma taiwaneză pentru prepararea ceaiurilor boba.
– 2019, Iunie – Vine rulota din China!
– 2019, 14 Septembrie: Corina naşte pe Simeon Rafael Olar şi Alina pe Maria Negrilă în acelaşi spital. Asocierea lor a mers foarte departe.
– 2019, Noiembrie – Reuşim să înmatriculăm rulota la RAR. Aventura va fi descrisă în blog. Muuuulte mulţumiri firmei Carros din Timişoara care practic a reinventat platforma rulotei într-o măsură în care a devenit efectiv “made in Romania”.
– 2020, Iunie – Primim ultimele autorizaţii necesare funcţionării, multe întârzieri datorate COVID.
– 2020, August – Lansare!