Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Ce este hocheiul și care sunt regulile jocului

Ce este hocheiul și care sunt regulile jocului

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
617

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Hocheiul pe gheață este unul dintre cele mai populare sporturi de iarnă. În multe țări acesta atrage numeroși fani în săli. Hocheiul este apreciat și pentru că este un sport dificil. Jucătorii trebuie să fie buni patinatori, să fie agili, dar și puternici, pentru a face față contactelor dure cu oponenții.

De asemenea, trebuie să aibă o tehnică bună în mânuirea crosei și o bună capacitate de poziționare în teren. La noi în țară hocheiul rămâne un sport puțin dezvoltat, doar câteva cluburi fiind la un nivel profesionist. Chiar dacă la nivel internațional există milioane de fani, pentru mulți oameni regulile jocului par foarte complicate. Descoperă în continuare ce este și cum se joacă hocheiul.

Ce este hocheiul

Hocheiul pe gheață este un sport care presupune confruntarea dintre două echipe, formate din câte șase jucători. Popularitatea sa se datorează și prezenței în ofertele caselor de pariuri. De exemplu, ai la dispoziție pariuri sportive la Winner în funcție de toate aspectele importante ale meciului. Se joaca pe gheață, astfel că jucătorii poartă patine. Acest lucru determină creșterea vitezei de deplasare și un ritm rapid de joc.

Scopul fiecărei echipe este de a introduce un mic obiect de cauciuc, numit puc, în poarta echipei adverse. Jucătorii dispun de crose care-i ajută să facă pucul să alunece pe suprafața de gheață. De asemenea, fiecare poartă este apărată de un portar. Pentru că hocheiul pe gheață este dur, jucătorii trebuie să poarte căști. Sportul se practică în competiții naționale și internaționale și la olimpiadele de iarnă. Hocheiul este cel mai popular sport în Canada și unul dintre preferatele scandinavilor, cehilor și rușilor.

Regulile hocheiului

Componența echipelor

Echipele de hochei sunt formate din 20 de jucători, dintre care doi portari. Numărul mare de jucători este necesar pentru că sportul este foarte solicitant și schimbările sunt dese. Uneori, un jucător stă pe teren doar 1 minut înainte de a fi schimbat. Schimbarea jucătorilor poartă numele de schimbare de linie.

Desfășurarea meciului

Un meci de hochei pe gheață constă în 3 reprize de 20 de minute. Pauzele au 15 minute. Când pucul nu este pe gheață, ceasul se oprește. De obicei, atunci au loc schimbările. După fiecare repriză, echipele schimbă terenul. Dacă după perioada regulamentară scorul este egal, în unele competiții se joacă o repriză suplimentară până una dintre echipe marchează. În alte competiții se trece direct la lovituri de departajare.

Terenul de hochei

Există 2 linii albastre, care delimitează terenul în 3 zone. Zona neutră este în mjloc. Zona defensivă este cea în care se află poarta echipei, iar zona ofensivă este cea în care este poarta adversarului. În dreptul fiecărei porți există o linie roșie și un mic careu albastru. Se joacă dincolo de linia roșie, dar nu în careu. În teren mai există și 8 puncte roșii, dintre care 4 sunt înconjurate de cercuri. Acestea sunt zonele de face-off. Când jocul este întrerupt de arbitru, acesta se reia în cea mai apropiată zonă de face-off.

Penalty-uri în hochei

Penalty-urile reprezintă greșelile pe care arbitrul le penalizează. Acestea sunt:

  • Offside. Apare când un jucător intră în zona ofensivă înaintea pucului.
  • Icing. Reprezintă înscrierea unui gol din propria jumătate de teren.
  • Fault. Împiedicarea, agățarea cu crosa sau lovirea jucătorilor adverși se penalizează cu eliminări de 2-10 minute sau chiar eliminarea totală, dacă faultul este grav.
  • Luptele. Chiar dacă luptele cu pumnii sunt permise în hocheiul nord-american, întotdeauna cei implicați în luptă primesc eliminări după finalizarea luptei. În restul lumii arbitrul desparte combatanții.

Hocheiul este un sport intens și spectaculos. Regulile sale nu sunt complicate și, dacă te uiți la câteva meciuri, le înțelegi repede.

Sursa foto: pexels.com/photo/action-active-arena-athletes-221190/

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii