Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Ce este un credit imobiliar și de ce ai nevoie pentru a-l accesa

Ce este un credit imobiliar și de ce ai nevoie pentru a-l accesa

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
360

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Achiziția unei locuințe fără un sprijin financiar din partea unei instituții bancare a devenit aproape imposibilă pentru majoritatea indivizilor din societatea de astăzi. Piața imobiliară este în plină creștere și dezvoltare, iar cererea bate de foarte multe ori oferta, mai ales în orașele mari considerate centre universitare, precum: București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Brașov.

Creditul imobiliar te ajută să-ți vezi visul împlinit mult mai repede decât te-ai fi așteptat. Gândește-te că, pentru achiziția unei locuințe, va trebui să economisești o anumită sumă de bani pe termen lung (15 - 20 de ani). Dar prin accesarea unui împrumut imobiliar poți să cumperi apartamentul pe care ți-l doreai în mai puțin de 1 an. Mult mai convenabil, nu-i așa? Verifică oferta de credit imobiliar de la Credit Europe Bank și nu mai amâna nicio zi!

Ce este un credit imobiliar?


Creditul imobiliar este un tip de împrumut destinat achiziționării unei locuințe (sau construcției și renovării) și nu poate fi accesat în alte scopuri. Față de un credit de nevoi personale, cel imobiliar are o perioadă de rambursare mult mai mare, între 5 și 30 de ani, pentru a permite plata ratelor lunare într-un mod confortabil pentru fiecare utilizator de credit.

Pentru a se asigura obligația înapoierii creditului către instituția financiară, persoana împrumutată trebuie să garanteze această condiție fie prin implicarea unei persoane garante (soț/soție sau orice rudă până la gradul II), fie prin ipotecarea unui alt imobil care se află în proprietatea utilizatorului de credit sau în proprietatea garanților.

Având în vedere complexitatea creditului imobiliar și scopul său final, persoana împrumutată trebuie să dovedească posibilitățile de plată, să aibă un scor de credit pozitiv, să prezinte un avans de plată și alte documente pe care le impune banca pentru accesarea creditului.

De ce ai nevoie pentru accesarea unui credit imobiliar?


Dacă te-ai pregătit să accesezi un credit imobiliar pentru cumpărarea unei locuințe, iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca să aplici cu ușurință și să primești un răspuns afirmativ:

 • Condiții de bază:
  • Să ai vârsta minimă de 18 ani;
  • Să ai un loc de muncă stabil, contractat pe perioadă nedeterminată;
  • Să înregistrezi venituri nete permanente;
  • Să nu ai datorii neachitate;
  • Să dispui de un avans minim de plată care reprezintă un procent din valoarea totală a locuinței pe care o achiziționezi.
 • Documente necesare:
  • Actele de identitate ale solicitantului de credit și ale persoanelor garante;
  • Pentru persoanele care nu înregistrează veniturile lunare la ANAF, se vor furniza, după caz, una dintre cele două adeverințe: adeverința de salariu sau adeverința privind vechimea la locul de muncă;
  • Documente care atestă capacitatea persoanelor care participă cu veniturile lor la credit, de a dispune de resurse certe, cu caracter permanent;
  • Documente din care rezultă aportul propriu financiar din prețul imobilului achiziționat;
  • Documente despre proprietatea pe care vrei să o achiziționezi cu ajutorul creditului, cum ar fi: actul de proprietate, intabularea dreptului de proprietate, documentația cadastrală și un extras de Carte Funciară.

Chiar dacă pare dificil și stresant la prima vedere, trebuie să ai multă răbdare atunci când apelezi la un credit imobiliar pentru achiziția locuinței tale de vis. Este un moment important care necesită efort pe o perioadă de timp limitată, pentru ca tu să te bucuri de confortul casei tale pentru tot restul vieții!

Sursa foto: shutterstock_524599192.jpg

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com