Timisoara

Ce fac persoanele pasionate de DIY pentru casa lor pe perioada pandemiei

Ce fac persoanele pasionate de DIY pentru casa lor pe perioada pandemiei

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
506

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Pandemia de coronavirus ne-a luat pe toți prin surprindere, iar nevoia de distanțare socială a creat o situație fără precedent. Majoritatea oamenilor își petrec timpul acasă, în izolare, pentru a preveni răspândirea infectării cu noul virus. În aceste condiții, pentru a petrece mai frumos timpul liber, cei pasionați de activități do it yourself se folosesc de tot felul de materiale pentru a realiza lucruri deosebite pentru casa lor.

În mod cert există și categoria celor care profită de proiecte premium la cheie pentru a-și rezolva unele dintre nevoile din locuință, însă astăzi vă prezentăm câteva idei de DIY care pot contribui la reducerea anxietății, relaxare și chiar crearea unor obiecte utile pentru casă. Iată despre ce este vorba:

Recondiționarea pieselor de mobilier

Știm cu toții că mobila veche este la mare căutare în zilele noastre, mai ales printre pasionații de DIY. Cu doar câteva vopsele acrilice și pensule poți oferi o nouă înfățișare unor corpuri metalice sau din lemn cărora nimeni nu le mai dădea vreo șansă. În cazul în care vorbim de o canapea veche, scaune ori fotolii, acestea se pot înfrumuseța rapid prin schimbarea tapițeriei. Repararea pieselor de mobilier poate include și aplicarea unor autocolante speciale sau chiar materiale textile ori, de ce nu, înlocuirea ușilor și a mânerelor. Orice modificare va înfrumuseța un corp vechi și îl va readuce din nou în uz, însă cu un design perfect adaptat stilurilor moderne.

Vopsirea pereților

Cu puțină îndemânare și multă ambiție oricine își poate redecora locuința. Dacă te-ai plictisit de nuanțele din dormitor sau pur și simplu crezi că a venit momentul să igienizezi bucătăria, vopsește pereții în culori energice și vibrate. În situația în care îți dorești doar să schimbi ceva în anumite încăperi, creează un perete de accent prin pictarea ori tapetarea unui singur zid. Persoanele pasionate de proiecte DIY includ întotdeauna pe lista lor vopsirea și decorarea pereților, așa că și în vremea pandemiei aceasta rămâne una dintre cele mai simple, eficiente și de folos activități realizate pe cont propriu.

Crearea unor decorațiuni unice

Aproape toți oamenii au în casele lor diferite obiecte pe care nu le mai utilizează, dar încă nu s-au decis să le arunce definitiv. Această perioadă de izolare este perfectă pentru a le găsi un nou scop. De pildă, din niște lăzi de lemn simple pot fi realizate rafturi superbe, vopsite în culori vii, ce se pot amplasa în exteriorul locuinței și folosite ca suport pentru ghivece cu flori sau alte plante. Cauciucurile pot fi și ele transformate de asemenea în recipiente pentru plante dacă vrei să obții câteva decorațiuni unice care să-ți înfrumusețeze grădina.

Pentru interior, cuferele vechi sau valizele nefolosite au șansa de a deveni obiecte de mobilier pline de personalitate și farmec. Ramele și tablourile degradate în timp pot fi recondiționate și folosite pe post de tavă de servit, o bicicletă defectă este ideală ca decorațiune inedită sau suport de haine, în timp ce sticlele și borcanele vechi pot fi transformate în vaze ori suporturi pentru lumânări.

Realizarea suporturilor pentru bucătărie

În bucătărie este întotdeauna nevoie de foarte multe produse, în special suporturi pentru păstrarea în ordine a ustensilelor. Dacă ești pasionat de DIY încearcă și tu să folosești niște cutii de conserve sau de la cafea solubilă în mod ingenios. Vopsește-le într-o nuanță plăcută, plasează etichete pe fiecare în parte și apoi notează ceea ce vei găsi în ele. Linguri, furculițe ori pliculețe cu zahăr, toate pot fi frumos organizate într-o cutie ce poate fi apoi așezată în dulap sau pe un raft suspendat în exterior. Dacă îți plac obiectele speciale, folosește benzi de cauciuc pe care să lipește pietre de râu și astfel vei obține suporturi unice pentru paharele și cănile din bucătărie, iar în cazul în care ai nevoie de câteva rafturi în plus reutilizează o scară veche într-un mod creativ și fără să depui prea mult efort.

Există nenumărate de idei de proiecte DIY pe care le poți realiza la tine acasă fără să ai nevoie de prea multe materiale. Tot ce trebuie să faci este să dai frâu liber imaginației și creativității pentru a putea crea o obiecte folositoare și decorațiuni care să atragă atenția tuturor celor ce îți vor trece pragul casei după perioada pandemiei.

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari