Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Ce facem după realizarea unui audit energetic?

Ce facem după realizarea unui audit energetic?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
266

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Auditul energetic reprezintă o analiză tehnico-enconomică a modului în care este utilizată energia în cadrul companiei dumneavoastră. Potrivit legii 121/2014 privind eficiența energetică, cu completările și modificările ulterioare, operatorii economici, cu excepția IMM-urilor sunt obligați să întocmească la fiecare 4 ani un audit energetic pe întreg conturul de consum energetic. Un audit energetic realizat calitativ vă oferă un plan de măsuri și acțiuni fezabile din punct de vedere tehnic și economic, pe termen scurt, mediu și lung pentru a vă optimiza consumurile și costurile energetice.

Însă ce facem după realizarea unui audit energetic astfel încât eficiența energetică să se întâmple efectiv?


Acolo unde nu există un plan clar stabilit, după finalizarea auditului acesta devine încă o documentație în plus bifată. După un audit energetic, veți avea la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a pune în aplicare măsurile care vă vor ajuta afacerea să devină mai eficientă. Este ușor să vă lăsați copleșit de toate opțiunile și să pierdeți din vedere ceea ce contează cu adevărat cel mai mult. Pentru a vă ajuta să vă mențineți pe traiectoria dorită odată ce auditul energetic este finalizat, iată câteva sfaturi practice pentru a vă asigura că planul dumneavoastră rămâne în grafic:

  1. Setați-vă obiective clare, chiar și înainte de a începe auditul energetic. Asigurați-vă că obiectivele sunt realiste, specifice și măsurabile astfel încât să puteți urmări evoluția lor în timp. Și cel mai important, discutați cu factorii de decizie din cadrul companiei, dar și cu ceilalți angajați astfel încât toate persoanele implicate să conștientize existența și importanța acestora.
  2. Prioritizați acțiunile pe care doriți să le implementați. Atunci când aveți atât de multe opțiuni și poate fi tentant să încercați să le abordați pe toate deodată. Însă, acest lucru duce la o abordare dezorganizată, fără un plan clar și fără nicio modalitate de a știi cum vor evolua lucrurile în proiectul dumneavoastră. Puteți începe să implementați măsurile simple și cu impact imediat, pe care le puteți gestiona intern fără costuri sau la costuri foarte mici. Continuați apoi cu acțiunile care necesită investiții, dar care au un impact mare pe termen lung, cum ar fi proiectele de producere locală de energie cu ajutorul sistemelor de panouri fotovoltaice sau a centralelor de cogenerare.
  3. Căutați surse de finanțare. În prezent, companiile au la dispoziție o serie de surse de finanțare pentru a-și implementa proiectele de eficiență energetică.
  4. Colaborați cu o companie prestatoare de servicii energetice care oferă proiecte integrate de eficiență energetică și de producere locală de energie, și care vă poate ajuta atât în realizarea unui audit energetic, cât și în implementarea la cheie a soluțiilor propuse în cadrul acestuia.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro