Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Ce hrană trebuie să dai puiului de câine?

Ce hrană trebuie să dai puiului de câine?

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
364

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Hrănirea puiului de câine în mod corespunzător este esențială pentru a crește un micuț fericit și sănătos, care să se dezvolte armonios. Alimentația puilor este diferită de cea a unui câine adult, așa că este important să știi ce fel de hrană este potrivită pentru aceștia și cum ar trebui să fie hrăniți.

Tipuri de hrană potrivite pentru căței

Hrana pentru pui de câine pe care o poți găsi în magazinele specializate este de mai multe tipuri. Cea care ar trebui să compună mesele principale ale cățelului este hrana uscată, disponibilă sub formă de boabe, și hrana umedă. După adopție, este recomandat să îl hrănești o perioadă cu același tip de hrană cu care este obișnuit de la crescător.

Stomacul puilor este mult mai sensibil și au nevoie de timp pentru a se putea adapta la un nou tip de hrană. Amestecă hrana veche cu cea recomandată de medicul veterinar și înlocuiește-o treptat cu cea nouă, în decurs de 7-10 zile. În cazul în care cățelul are anumite nevoi speciale, medicul îți va sugera un tip de hrană care să ofere toți nutrienții necesari.

Snackurile pentru căței sunt potrivite pentru recompense în perioada de dresaj, iar batoanele de mestecat asigură o mai bună igienă dentară în timp ce oferă o nouă activitate recreativă pentru un cățel hiperactiv. Acestea se oferă doar între mese, în calitate de gustări, și nu trebuie să înlocuiască mesele principale.

Alimente interzise pentru puii de câine


Pentru a-i asigura cățelului o creștere sănătoasă, este recomandat ca acesta să primească predominant hrană specială, dar produsele precum pâinea, legumele, lactatele, peștele sau carnea fiartă nu îi vor face rău. Totuși, există câteva alimente care îi pot pune în pericol viața micuțului și pe care este absolut obligatoriu să le eviți.

Ciocolata este prima de pe această listă, deoarece este extrem de toxică pentru câini și poate cauza reacții adverse severe. Carnea crudă este un alt aliment nerecomandat, deoarece poate cauza toxiinfecții alimentare. Dintre legume și fructe, ceapa, strugurii și stafidele sunt alte alimente de care va trebui să te ferești.

Cât de des hrănești un pui de câine?


Un cățel va avea nevoie de mese mult mai dese decât un câine adult, pentru a acumula toți nutrienții necesari pentru o dezvoltare sănătoasă. Acesta va trebui hrănit de 4-6 ori pe zi în primele luni de viață, în funcție de talie și de vârstă.

Pe măsură ce acesta crește, numărul de mese va trebui redus treptat. După vârsta de 6 luni, acesta va putea mânca 2 mese pe zi iar, după vârsta de un an, se recomandă o singură masă. Cantitatea de hrană va fi și ea variabilă, în funcție de vârsta și talia animalului.

Momentul în care cățelul poate trece la hrana pentru adulți variază de la o rasă la alta, așa că va trebui să întrebi medicul când poți face această tranziție. În cazul raselor mici, tranziția se recomandă în jurul vârstei de un an, în timp ce rasele mai mari au nevoie de mai mult timp pentru a putea trece la mâncarea pentru câini adulți.

Pentru a crește armonios, un cățel are nevoie de dragoste și îngrijire, dar și de o alimentație care să îi asigure toți nutrienții necesari. Cere sfatul medicului veterinar și alege hrana cea mai potrivită pentru micul tău prieten.