Timisoara

Ce inseamna refurbished?

Ce inseamna refurbished?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 2 zile
Vizualizari
323

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De câţiva ani a ajuns la noi în ţară denumirea de refurbished, denumire cu care multe persoane nu s-au familiarizat nici până acum. Tocmai de aceea, pe parcusul acestui articol vom stabili ce înseamnă refurbished, ce fel de produse putem identifica în această categorie şi multe altele.

Ce înseamnă refurbished?

Trebuie să reţii din start faptul că produsele tip refurbished sunt produse foarte bine echipate, produse ce fac parte din gama brandurilor cunoscute, funcţionând la cei mai înalţi parametri. Astfel, produsele tip refurbished fie ca vorbim de un laptop workstation refurbished, un server sau monitor refurbished, ajung să fie aproape noi, având o utilizare redusă, astfel încât şi urmele de uzură sunt destul de greu de observat.

Pentru gama de produse refurbished din domeniul IT, termenul face referire la device-urile recondiţionate, reparate, care funcţionează ca noi. Găsim aici produse precum calculatoare, laptop-uri, chiar şi telefoane sau tablete, şi multe altele.

Un avantaj al acestor produse se regăseşte în faptul că produsele refurbished sunt verificate şi apoi testate astfel încât să ajungă la clienţi în cea mai bună stare şi să funcţioneze la cei mai înalţi parametri. A nu se confuna produsele refurbished cu produsele second-hand, deoarece diferenţa este ca de la cer la pământ. Tocmai de aceea, în continuare vom vorbi şi despre produsele second-hand.

Ce înseamnă second-hand?

Momentan nu avem o definiţie clară pentru ceea ce reprezintă produsele second-hand, însă în domeniul nostru, în domeniul IT-ului şi al tehnologiei, aceste produse second-hand sunt produse ce nu au suferit vreo intervenţie, astfel că nu au trecut prin vreo verificare, testare, ci sunt doar revândute unui alt cumpărător.

De obicei produsele second-hand sunt produse ceva mai vechi decât produsele recondiţionate sau refurbished, dacă folosim termenul original, iar preţurile sunt unele destul de competitive pentru aceste categorii, doar că pentru produsele second-hand totul depinde de vechimea device-ului, cât şi de uzura acestuia.

Second-hand sau Refurbished?

Dacă eşti la început şi încă nu stăpâneşti foarte bine noţiunea termenilor, cu siguranţă că ţi-ai pus această întrebare, ce să alegi dintre un produs second-hand şi unul refurbished. Evident, răspunsul este clar.

Întotdeauna un produs refurbished va avea avantaj în faţa unui produs second-hand, deoarece, revenim la cele menţionate mai sus, în începutul articolului, produsele refurbished trec printr-o verificare şi testare, chiar prin înlocuirea eventualelor piese problemă, trec şi printr-o curăţare amănunţită, astfel încât să fie vândute clienţilor într-o stare cât mai bună, care să îi garanteze clientului o experienţă de utilizare asemănătoare unui produs nou.

Cele mai cunoscute produse refurbished dar şi second-hand sunt produsele din gama IT, făcând aici referire în special la laptopuri şi la calculatoare. Însă, în aceeaşi gamă se mai regăsesc şi monitoarele sau imprimantele, care sunt la o mare căutare.

Pentru produsele refurbished, preţul poate să înregistreze o scădere destul de semnificativă, de 10-20% spre deosbire de un produs nou. Însă, pentru un produs tip second-hand, preţul final poate să fie chiar la jumătatea valorii unui produs nou, tocmai pentru că produsele refurbished se bucură de o atenţie mai sporită.

De menţionat şi faptul că produsele refurbished se bucură şi de garanţie, lucru ce este greu să îl identifici la produsele second-hand.