Timisoara

Ce inseamna si ce reprezinta serviciile de repatriere decedati?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Apartine de
Adserving iAgency.ro
Vizualizari
432

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

De regula, cele mai multe case de pompe funebre ofera doar cateva servicii, care includ imbalsamarea, transportul funerar la biserica/cimitir si serviciile de inhumare sau incinerare. La acestea pot fi adaugate si alte servicii funerare de importanta mai mica, precum organizarea parastasului, punerea la dispozitie a pachetelor de inmormantare, coroanelor, jerbelor sau a sicriului.

Totodata, firmele profesioniste se fac remarcate printr-o larga paleta de servicii funerare, care include servicii de repatriere decedati, consultanta funerara pre-deces sau chiar preluarea intru totul a atributiilor mortuare, pentru organizarea in detaliu a inmormantarii.

In acest articol vom aduce in atentie serviciile de repatriere decedati, precum si importanta acestora in contextul actual. Multe persoane cred ca operatiunea este, de fapt, foarte simpla, rezumandu-se la aducerea in tara a sicriului cu trupul neinsufletit. In realitate, astfel de servicii sunt mult mai complexe, necesitand mai multe etape. Iata cum decurge intreaga procedura:

In momentul decesului unei rude sau apropiat din alta tara, va trebui sa anuntati firma de servicii funerare care se ocupa cu repatrierea persoanelor decedate. Aceasta, la randul ei, va contacta autoritatile competente din respectiva tara. In timp ce autoritatile din strainatate vor indeplini formalitatile necesare imbarcarii sicriului, firma de repatriere decedati din tara se va ocupa de toate actele necesare.

In momentul sosirii avionului, casa de pompe funebre va prelua sicriul din zona speciala a aeroportului (de regula, se foloseste zona cargo), urmand sa il transporte la capela, apoi la cimitir.

Transportul trupului neinsufletit se poate face doar la bordul unei masini special amenajate, care intruneste toate normele de igiena aflate in vigoare la nivelul legislatiei Uniunii Europene. Dupa acest pas, firma specializata se va ocupa de restul sarcinilor necesare inmormantarii.

Deja, in prezent, multe case de pompe funebre aleg sa includa si servicii de repatriere decedati pentru cetatenii plecati in UE sau in alte tari. Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca din ce in ce mai multi romani locuiesc si muncesc in afara granitelor. Ultimele statistici arata ca, de fapt, doar in Italia, Germania, Spania, Marea Britanie si Franta locuiesc, in prezent, peste 3,3 milioane de conationali.

Cu toate ca majoritatea acestor persoane sunt tinere sau de varsta a doua, exista o probabilitate ridicata ca acestia sa se stinga departe de taramurile natale, fie in accidente, fie din cauza bolilor sau a varstei inaintate. Din acest motiv, este necesar un serviciu de repatriere decedati, pentru ca respectivii cetateni sa isi poata gasi linistea eterna acasa, mai aproape de rudele si prietenii lor.

Nu in ultimul rand, serviciile de acest tip denota profesionalism din partea casei de pompe funebre. Faptul ca nu isi restrang activitatea la sectorul sau localitatea pe care o deservesc si iau in considerare toate cazurile posibile si toti clientii, inclusiv pe cei care au rude in strainatate, reprezinta o dovada a profesionalismului firmei de servicii funerare.

Prin urmare, daca va aflati intr-o astfel de situatie si nu stiti ce trebuie facut, alegeti o casa de pompe funebre care ofera servicii de repatriere la cele mai inalte standarde, asa cum este si Casa Bucur!