Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Ce înseamnă stilul de viață sustenabil?

Ce înseamnă stilul de viață sustenabil?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
547

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Stilul de viață sustenabil are în spate o filosofie simplă: ia măsuri zilnic pentru a reduce consumul de resurse naturale, astfel încât să-ți pui cât mai puțin amprenta asupra naturii și a mediului înconjurător. Străbunicii nostrii probabil ar numi asta a trăi în comuniune cu natura, iar asta însemnă în primul rând a-i respecta regulile.

Acest trend nou este, de fapt, vechi și, pentru mulți dintre strămoșii nostrii, un mod normal de a trăi în armonie cu natura. Faptul că acum privim acest trend ca pe o renaștere a valorilor noastre, este pentru că ne-am îndepărtat prea mult de acest mod de viață. Atunci când vorbim despre sustenabilitate ne referim în primul rând la impactul poluant pe care îl avem asupra naturii prin diverse activități precum supra-exploatarea resurelor naturale, consumul de energie și materie poluantă în cadrul proceselor de producție, transportul și supra-aglomerarea orașelor, comportametul consumatorilor, stilul de viață haotic al societății în general.

Întrucât din ce în ce mai mulți oameni aleg un mod de viață sustenabil, mai toate industriile încep să se adapteze. Să luăm, de exemplu, industria de beauty. Multe branduri celebre din industria frumuseții s-au dedicat acestei schimbări de paradigmă și au creat produse cu ambalaje recliclabile, înlocuind unele dintre ingredientele nocive din compoziția produsului cu ingrediente de origine naturală.

Și au știut ce fac, deoarece conform unui studiu realizat de Unilever, 1 din 3 consumatori aleg să achiziționeze produse sau servicii de la companii care au grijă de mediul înconjurător. Totodată, acest tip de afaceri se dezvoltă mult mai rapid decât companiile clasice, deoarece consumatorii tind să cheltuie mai mult pe bunuri care au un impact pozitiv, dovadă în plus că acest trend devine o paradigmă de gândire la nivel social.

Există, însă, branduri de cosmetice și îngrijire corporală care au fost create urmând tiparul sustenabilității încă de la început. Produsele Faith in Nature de la brandul cu același nume sunt un exemplu perfect. Încă din 1974, acesta are grijă ca, în primul rând, produsul să fie cât mai curat și să conțină ingrediente blânde cu pielea, pentru ca impactul lui asupra naturii să fie cât mai redus redus. Toate produsele Faith in Nature au un pana la 99% ingrediente naturale, uleiuri esențiale naturale, nu conțin parfumuri artificiale, parabeni, SLS sau conservanți. Fiind perfecte pentru vegani, ele au în compoziție ingrediente organice naturale aprobate de Vegan Society.

Un punct în plus pentru produsele cosmetice naturale este eticheta cruelty-free care atestă că acest produs nu a fost testat pe animale în procesul de creare. Dar cel mai important pentru mediu este ca aceste produse să fie ambalate în recipiente reciclate și reclabile, astfel încât să nu ajungă să se adauge plasticului din oceane și natură în general. La fel de dorit sunt ambalajele biodegradabile, mai ales în condițiile în care plasticul folosit în majoritatea ambalajelor produselor cosmetice este extrem de dur și rezistent, astfel încât chiar și arderea lui emite substanțe toxice în atmosferă.

Țările europene vestice și mai ales nordice sunt printre primele țări care au creat centre de reumplere a ambalajelor goale - un trend împrumutat din industria alimentară – și de la care putem învăța foarte multe prin puterea exemplului. Pentru a putea înțelege pe deplin ce însemnă să fii sustenabil, trebuie doar să ai voință, să fii consecvent în alegerile tale și să îți aloci timp să găsești produsele care ți se potrivesc, pentru că, din păcate acestea nu sunt cel mai la îndemână la momentul actual. Dar nu uita că acesta este un proces, ia timp să devii 100% sustenabil, așa că nu fii descurajat. Important este că ești deschis la un stil de viață sustenabil, ceea ce te va ajuta nu numai pe tine, ci va avea efecte pozitive și asupra generațiilor viitoare.

Sursa foto: unsplash.com/photos/2-_tGD0iTcI

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)