Timisoara

Ce materiale să alegi pentru tapițeria canapelei: stofă, piele, catifea?

Ce materiale să alegi pentru tapițeria canapelei: stofă, piele, catifea?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
70

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Canapelele joacă un rol decisiv în amenajarea interioarelor, iar de cele mai multe ori acestea sunt alese în funcție de culori și de textura tapițeriei, tocmai pentru a putea acoperi cerințele de stil ale camerei. În ceea ce privește tapițeria aceasta poate fi realizată din mai multe tipuri de materiale. Stofa, pielea și catifeaua sunt opțiunile din care poți alege, astfel că le discutăm pe fiecare în parte pentru a vedea ce anume ar trebui să alegi pentru canapeaua ta.

Canapele din catifea


Catifeaua este unul dintre cele mai elegante materiale, grație aspectul special și texturii deosebite. O canapea de catifea va atrage cu siguranță atenția, iar confortul resimțit va fi pe măsura aspectului. Materialul moale și călduros este perfect pentru a-ți oferi o zonă perfectă pentru relaxare. Catifeaua este un material durabil și rezistent, datorită grosimii sale și densității fibrelor. În general catifeaua se poate curăța cu ușurință, însă este nevoie de puțină atenție în ceea ce privește petele.

De asemenea, canapelele din catifea necesită aspirare frecventă, pentru a putea păstra materialul moale și mătăsos la fel ca la început. Firele de praf se pot așeza cu ușurință pe material și pot intra în structura acestuia, fiind destul de greu de curățat ulterior. Poți aspira însă frecvent canapelele din catifea, iar acestea își vor păstra aspectul. La nivel de amenajare a camerelor, canapeaua de catifea se potrivește cel mai bine în contextul stilului clasic, contemporan sau scandinav, mai ales dacă optezi pentru materiale similare și pentru draperii.

Canapea din piele naturală sau ecologică


Pentru oricine, o canapea din piele (fie ea ecologică sau naturală) reprezintă expresia luxului și a opulenței. Aceste canapele se întrețin cu ușurință și pot fi curățate fără dificultăți, însă necesită substanțe speciale pentru curățare, create pentru astfel de materiale. Canapelele din piele pot fi, ca și în cazul canapelelor din velur, realizate în diferite nuanțe, astfel că vei putea alege în funcție de stilul pentru care optezi și în funcție de preferințe. Dacă vrei să îți amenajezi un living în stil scandinav, o canapea din piele albă sau bej va constitui exact piesa de decor de care ai nevoie pentru a scoate în evidență acel spațiu. Canapeaua din piele se potrivește perfect și în amenajări în stil clasic sau chiar în cazul amenajărilor în stil industrial, deoarece completează perfect spațiile aparent reci pe care le presupune acest stil.

Canapea din stofă


Comode și eficiente, canapelele din stofă sunt alegerea perfectă pentru spații casual, în care să te relaxezi alături de prieteni. Canapelele din stofă prezintă micul dezavantaj că sunt pretențioase și sensibile la pete. Ele se pot curăța însă poate fi dificil să scoți petele, mai ales dacă vorbim despre suprafețe textile deschise la culoare.

Așadar, canapelele din stofă fie au nevoie de huse speciale de protecție, fie necesită o îngrijire temeinică, atât la nivel de aspirare, cât și la nivel de spălare a suprafeței. În plus acestea pot suferi modificări de culoare în timp, drept pentru care pot necesita recondiționări la nivel de tapițerie.

Alegerea unei canapele are așadar în vedere o multitudine de factori. De la preferințe personale la cerințe specifice ale stilului ales pentru locuință, canapelele trebuie să acopere toate aceste aspecte. O canapea nu este un produs pe care să îl schimbi cu ușurință, așadar decizia ar trebui să aibă în vedere atât factorii care țin de estetică, cât și de confort. Optează pentru canapeaua dorită alegând magazinul potrivit, iar în acest sens consultă oferta magazinelor specializate care îți pot oferi opțiunile potrivite pentru tine.

Sursa foto: unsplash.com/photos/fZuleEfeA1Q

Filtre articol

Categorie articol: Mobila si accesorii