Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Ce nu ştiai despre polistirenul expandat

Ce nu ştiai despre polistirenul expandat

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
360

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Polistirenul expandat este un material utilizat indeosebi in constructii, pentru izolarea termica a acestora, in mare parte datorita proprietatilor excelente de izolare, dar si pretului mai redus comparativ cu alte materiale similare. Totusi, destul de putine persoane cunosc anumite detalii extra despre polistirenul expandat, drept pentru care facem iata ce nu stiai pana acum despre polistiren.

Greutatea specifică a polistirenului expandat este de doar 14.5 kg/m³

Daca te intrebi cu ce iti poate fi de folos aceasta informatie, ei bine acesta este un indicator benefic atunci cand vrei sa comanzi un produs online, fiind de fapt rezultatul raportului dintre greutatea si volumul materialului. Polistirenul este un material usor, dar destul de sensibil la socuri mecanice, iar din acest motiv poate ca ar trebui sa cauti firme specializate care inteleg importanta livrarii in siguranta a materialelor, pentru că adesea acest lucru se traduce prin sintagma Polistiren Expandat - Livrare Specializata.

Tot legat de greutatea specifica, pentru a-ti face o idee mai completa cu privire la aceasta valoare, ar trebui sa privesti comparativ si celelalte materiale de izolare, pentru a intelege exact importanta acestei caracteristici a materialului. Spre exemplu, greutatea specifica a polistirenului extrudat este de 36 kg/m³, a vatei minerale bazaltice este de 40 kg/m³, iar greutatea specifica a vatei de sticla este de 100 kg/m³.

Polistirenul expandat are o structură cu 98% aer

Pare greu de crezut că un element de dimensiuni relativ mari, palpabile, poate avea in componenta atat de mult aer. Totusi, acest lucru este cat se poate de real, iar caracteristica de izolare termica pe care materialul o ofera se bazeaza in totalitate pe acest lucru. Practic, aerul este integrat in structura de spuma, masa fiind expandata, de aceea pare ca de fapt ar exista mai mult produs si mai putin aer.

Polistirenul expandat are la baza bilute sferice din petrol - stirenul


Stirenul reprezinta precursorul polistirenului, iar procesul prin care stirenul ajunge polistiren este polimerizarea. Putine persoane stiu insa ca micutele bilute rotunde, pe care le gasim in polistiren si cu care ne luptam atunci cand vrem sa aspiram, sunt realizate din petrol, in urma unor procese chimice foarte bine controlate.

Polistirenul expandat este folosit in industria restaurantelor

Probabil ca nu ai dat importanta, insa cutia in care iti este livrata masa de pranz la birou este realizata din polistiren, fireste, in depline conditii de siguranta si igiena. Practic motivul pentru care se folosesc caserole de polistiren este simplu: polistirenul este un foarte bun izolator termic, drept pentru care hrana ajunge la tine la o temperatura optima, chiar si dupa circa 60 de minute. In plus, pretul acestor caserole este adesea mai mic fata de cele realizate din alte materiale, mai ales eco-friendly, asa ca de cele mai multe ori, ca o suma a avantajelor, se prefera aceasta varianta de utilizare.

Polistirenul este de asemenea folosit cu succes in industria auto sau in industria farmaceutica, in proiecte de natura tehnica, ca suporturi pentru atenuarea socurilor, dar si in domeniul decoratiunilor. In prezent utilizarea polistirenului vine ca un lucru perfect normal, drept pentru care adesea nu mai dam importanta lucrurilor realizate din acest material, deoarece ni se pare o normalitate.

Polistirenul ramane si in urmatorii ani un material pe care te vei putea baza atunci cand vine vorba despre izolarea termica a cladirilor, iar acest lucru te va ajuta in ceea ce priveste eficientizarea casei tale la nivel termic. Cu o investitie destul de redusa si cu parteneri de nadejde in magazine online specializate, vei putea puna la punct un plan de reabilitare termica ce iti va aduce un plus de confort, pe langa informatiile noi acumulate din acest material.

Sursa foto: unsplash.com/photos/cyAhOnM19cg

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro