Timisoara

Ce trebuie să faci pentru a-ți regăsi echilibrul?

Ce trebuie să faci pentru a-ți regăsi echilibrul?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 luna si 6 zile
Vizualizari
159

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În momentul în care pierzi echilibrul, simți că totul din jurul tău se destramă și că nimic nu mai are sens pe niciun plan, atât emoțional, financiar, dar și fizic. Echilibrul nu face altceva pentru tine decât să te ajute să procesezi mult mai bine și mai corect tot ce se întâmplă în jurul tău. Deci fără un echilibru bine cimentat, această piramidă de trăiri și emoții se poate destrăma, fiind foarte dificil să restabilești locul pentru fiecare cărămidă. Iată ce trebuie să faci pentru a-ți regăsi echilibrul.

  • Citește biografiile oamenilor care te inspiră

Nu este un lucru nou să te inspiri de la oamenii care au avut o amprentă asupra evoluției tale în calitate de persoană. Citind despre ceea ce fac acești oameni și despre rolul lor în societate, vei putea să înțelegi mult mai bine cum privesc ei toți factorii importanți din viața lor și cum se raportează la diferitele activități care sunt necesare zilnic. Așadar, prima noastră recomandare este să citești despre cum Ne vorbește părintele Cleopa toate volumele. Vei fi mai mult decât surprins de ușurința vorbelor și de cât de important este să te iubești pe tine.

  • Identifică principalele cauze

Nu îți vei putea restabili echilibrul interior dacă nu vei reuși să identifici care sunt cauzele care au dus la pierderea acestuia și la ceea ce te-a făcut să pierzi cel mai de preț lucru al unei persoane de succes. Aceste cauze pot fi de natură internă sau externă și deși nu par a fi cauzatoare de dezechilibru, depinde de fiecare persoană cum se raportează la acești factori. Din păcate, cele mai multe persoane nici nu reușesc să identifice aceste cauze pentru că de cele mai multe ori consideră că ar fi imposibil ca mediul lor apropiat să le provoace lucruri negative.

  • Este timpul să stabilești câteva limite

Limitele au un rol foarte important în momentul în care te lupți să restabilești echilibru. Este cu atât mai important să reușești să îți impui un set de limite sănătoase peste care nu vei trece niciodată. Un motiv pertinent pentru care simți că se instalează un dezechilibru este trecerea limitelor, pentru o perioadă mai lungă de timp, fără conștientizarea acestui lucru și menținerea unui stil de viață nesănătos pentru perioade mult prea lungi. De aceea este important să avem limite și să le respectăm. Poți găsi foarte multe lecturi despre un comportament echilibrat și despre ce înseamnă limitele sufletești, pe Librăria Ortodoxia. Acolo sunt conglomerate sute de cărți care te pot ajuta să scapi din cercul vicios al greșelilor sufletești.

  • Evită excesele

Chiar dacă ele sunt fizice sau emoționale, nu ar trebui niciodată să faci exces, să abuzezi de corpul tău în vreun fel sau să faci ceva ce nu ai vrea, mai ales dacă este dăunător pentru sănătatea ta. Chiar dacă până acum nu te-ai gândit la acest lucru, este foarte ușor să identifici chiar acum care sunt excesele tale. Poate muncești prea mult, poate ești într-o relație toxică sau poate că mănânci prea mult zahăr. Cu siguranță știi care este excesul tău. Sau poate că urăști pe cineva mai mult decât ar trebui.

Concluzie

Sufletul este primul care simte toate neregulile, fiecare sentiment care nu se află la locul lui și fiecare factor care alterează într-un fel sau altul mintea. Nu mai amâna vindecarea și începe să iei decizii în favoarea ta.