Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Ce trebuie să iei în considerare când vrei să cumperi o casă

Ce trebuie să iei în considerare când vrei să cumperi o casă

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
477

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă vrei să renunți la chirie și te gândești să îți cumperi o casă, trebuie să te pregătești foarte bine pentru un asemenea moment. Bugetul este o primă provocare, însă pe lângă acest aspect, trebuie să iei în calcul și alte criterii, astfel încât să alegi cea mai bună variantă pentru viitoarea ta locuință. Așa că iată câteva lucruri esențiale pe care ar trebui să le faci înainte de a cumpăra o casă nouă.

Consultă-te cu un specialist

Atunci când cumperi o casă nouă trebuie să verifici multe aspecte care țin atât de partea de instalații electrice și sanitare, cât și de siguranța construcției. Așa că ar fi indicat să apelezi la un specialist care să te ajute cu o analiză amănunțită a tuturor acestor aspecte. Circuitele electrice, sistemul de jgheaburi și burlane, instalațiile sanitare, centrala, rezistența pereților și fundația casei sunt doar câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le verifici alături de un inginer. Un alt lucru pe care ar trebui să îl verifici este existența aerisirilor. Dacă acestea sunt acoperite cu tencuială ar trebui să le cureți foarte bine, pentru a evita apariția condensului și a mucegaiului. Trebuie să analizezi cu atenție pereții, pentru a vedea dacă există urme de igrasie. Pentru că acest lucru ar putea indica scurgeri de apă și condens.

Asigură-te de calitatea construcției

Înainte de a cumpăra o proprietate, fie că este vorba de un apartament sau de o casă, este important să verifici atent toate detaliile din Cartea Construcției. Acest document include toate etapele de construcție, dar și informații legate de materialele folosite. Cu ajutorul acestui document poți avea o garanție mai bună în ceea ce privește execuția instalațiilor și alegerea finisajelor. De asemenea, atunci când cumperi o casă este important de știut că legea îl obligă pe dezvoltator să asigure o garanție o structurii de rezistență, pentru o perioadă de 50 de ani.

Verifică nivelul de siguranță

Un alt aspect important este siguranța. Înainte de a cumpăra o casă, trebuie să știi cât de veche este clădirea respectivă, dacă au existat probleme în trecut și dacă acestea au fost remediate. În general, un arhitect sau un inginer ar putea evalua eficient gradul de siguranță. De asemenea, ar fi bine să te interesezi cât de sigur este întregul cartier, care este rata de infracționalitate din zonă și dacă sunt camere de supraveghere montate în apropierea casei.

Prețul utilităților Asigurarea serviciilor necesare unei locuiri sustenabile este un lucru esențial, mai ales pentru confortul personal. Însă, fiecare serviciu înseamnă o serie de costuri în plus, așa că înainte de a cumpăra o casă, ar trebui să afli care sunt cheltuielile care te așteaptă cu viitoarea locuință. Poți discuta cu vecinii sau cu asociația, pentru a vedea care sunt sumele care se plătesc în anumite perioade ale anului. Poți întreba și despre locurile de parcare, dar și despre taxele și impozitele care se alocă zonei respective. În acest fel îți vei face o imagine completă cu privire la cheltuielile pe care le vei avea, în cazul în care vei cumpăra respectiva proprietate.

Află mai multe despre comunitatea de vecini

Un alt lucru important atunci când alegi o locuință nouă este comunitatea de vecini. Ar fi bine să afli mai multe despre cei care locuiesc în aceeași clădire, sau în același cartier, în cazul în care dorești să te muți la casă. Poți afla detalii despre viitorii vecini chiar și de la administratorul blocului, sau poți verifica listele de plată de la asociație, pentru a vedea dacă există restanțieri. De asemenea, este important să afli dacă există vecini care au animale de companie, sau care ascultă muzică mai tare – pentru că astfel de lucruri te-ar putea deranja pe termen lung.

Așadar, atunci când te pregătești să cumperi o casă trebuie să faci mai multe verificări, astfel încât să te asiguri că viitoarea ta locuință îți va oferi tot confortul necesar, și că nu îți va crea probleme sau cheltuieli neașteptate.

Sursa foto: unsplash.com/photos/rgJ1J8SDEAY

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii