Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Ce trebuie să știi dacă vrei să dai la Drept

Ce trebuie să știi dacă vrei să dai la Drept

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
696

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

„Dreptul este arta binelui și a echității”, spunea împăratul roman Iustinian I în „Digeste”. Este o măiestrie vânată de foarte mulți și atinsă doar de aceia care reușesc, cu pasiune și cu perseverență, să treacă prin încercările care aduc acumulări solide în slujba adevărului, a dreptății și a binelui.

Definiție și specific

Fie că te-a impresionat impetuozitatea și stăpânirea de sine a unui avocat sau munca tăcută a unui procuror, ori poate motivarea unei decizii judecătorești, cu siguranță știi că dreptul este o noțiune extrem de complexă. Ea acoperă tot ce înseamnă funcționarea unei societăți și a subiecților care o alcătuiesc – persoane fizice, instituții, companii sau orice entități reglementate. Este ansamblul de norme, instrumente, pârghii care fac posibilă existența și funcționarea normală a societății. O știință atât de vastă cere celor care doresc să o dobândească un set de calități și valori fără de care fie și gândul de a încerca un asemenea demers este o pierdere de timp.

Cui i se potrivește?


Pentru a te integra în acest domeniu, e necesar să fii o persoană inteligentă, să ai capacitate bună de memorare, dar și o abilitate certă de a realiza conexiuni din diferite domenii. Noțiunile pe care trebuie să le acumulezi pentru a te putea lansa cu succes în această aventură nu sunt neapărat dificile, cât mai ales numeroase și încărcate de detalii specifice fiecărui domeniu. Rațiunea acestei complexități este clară: acela care deține capacitatea și puterea de a legifera se străduiește să acopere normativ orice situație pe care subiecții o pot întâlni în societate.

Este nevoie de o dorință ardentă de a munci, de a învăța peste media cotidiană, căci volumul de informații este extrem de mare, iar așteptările de a sintetiza, de a reproduce, de a identifica soluții sunt cele mai înalte. Învățarea nu se încheie după anii de facultate sau la finalizarea studiilor de doctorat, ea este un mod de viață și o constantă care nu ține cont de orele de program sau de vârstă.

Determinarea și dorința de a reuși în fiecare demers, de a urca fiecare treaptă a desăvârșirii profesionale sunt absolut necesare, căci competiția în acest domeniu este una acerbă. Dacă percepi greutățile ca pe motive de renunțare și nu ca pe încercări menite să șlefuiască, atunci cariera în domeniul juridic nu ți se potrivește.

Ce îți trebuie pentru a reuși?

Cărți! Primii ani de pregătire în acest domeniu (studii universitare/post-universitare) sunt definiți mai ales de acumulări teoretice și de observații ale practicii în domeniu. Pentru a te putea pregăti temeinic, ai nevoie în primul rând de acces la material de studiu diversificat, specific fiecărui domeniu de drept pe care îl vei studia și aprofunda.

Acum este mai ușor să ai ajungi la informațiile necesare, deoarece poți să găsești online cărți de drept. Un furnizor serios, cu experiență în domeniul vânzării de carte de specialitate, este prietenul de nădejde atât de necesar în acumularea de informație utilă. Pentru că o conexiune bună cu autorii de lucrări, cu editurile care publică o carte de calitate în domeniu (atât de schimbător în România) este fundamentală pentru asigurarea unei pregătiri temeinice, minuțioase și complete a oricărui examen sau lucrări, fie ea de licență, masterat sau doctorat.

Poate pare un drum anevoios, chiar imposibil de parcurs pentru cei mai mulți dintre noi, însă răsplata unei cariere de succes în domeniul juridic nu ține doar de succesul în plan financiar – deloc neglijabil – sau de prestigiul dobândit. Este mai importantă, fundamentală chiar, posibilitatea reală de a-ți lăsa amprenta asupra funcționării societății, de a fi creator de normă juridică, de a contribui la binele public. Îți dorim putere de muncă și succes!

Sursa foto: unsplash.com/photos/yCdPU73kGSc

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro