Timisoara

Ce trebuie să știi despre implanturile dentare?

Ce trebuie să știi despre implanturile dentare?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 saptamani si 6 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
228

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Implanturile dentare reprezintă o ramură a proteticii dentare care redau atât partea estetică a zâmbetului, cât și funcționalitatea sa. Ele sunt recomandate pacienților de toate vârstele care au pierdut unul sau mai mulți dinți, asigurând reconstrucția danturii într-un mod cât mai natural. Dacă și tu te confrunți cu astfel de probleme, iată ce ar trebui să știi despre implanturile dentare.

Ce sunt implanturile dentare?

Așa cum am menționat mai sus, astfel de dispozitive sunt recomandate în cazul pierderii dinților, fenomen cunoscut drept edentație. Implantul propriu-zis este de fapt o rădăcină artificială din titan, care se inserează pe locul dintelui lipsă. Acesta conține și un bont protetic, o formațiune proeminentă pe care se va sprijini coroana dentară, care reprezintă de fapt dintele fals și va imita perfect aspectul danturii naturale.

Cum se procedează pentru inserarea implanturilor dentare?


Înainte de a demara intervențiile chirurgicale de inserare a implanturilor, medicul va realiza o examinare în detaliu a cavității bucale. Aceasta include o serie de investigații precum radiografii digitale, scanare intraorală, dar și fotografii ale cavității bucale.

Pe baza acestora, medicul va stabili dacă ești sau nu un candidat potrivit pentru inserarea implanturilor dentare, dar și care sunt particularitățile cazului tău. Pe baza acestora, se va decide fiecare pas din cele ce urmează. Cu ajutorul informațiilor obținute în urma investigațiilor, medicul poate realiza inserarea implantului cu ajutorul unui ghid digital, care va permite realizarea intervenției cu un grad înalt de precizie.

Tipuri de implanturi și variante de tratament

Ai posibilitatea de a alege dintre mai multe tipuri de implanturi de la mai mulți producători (de exemplu MegaGen, Dentium, Bredent etc). Acestea diferă și în funcție de design sau de posibilitățile de tratament oferite. Așadar, în funcție de situația fiecărui pacient, există mai multe variante de tratament cu implant dentar.

Inserarea dispozitivului se poate face individual, în cazul lipsei unui singur dinte sau a unui număr mai scăzut de dinți, dar se poate realiza și reconstrucția unei întregi arcade sau a întregii danturi. Tehnologia de inserare a implanturilor dentare a evoluat foarte mult de-a lungul timpului, astfel încât refacerea totală a danturii se poate realiza în aceeași zi. Cu ajutorul sistemului Fast & Fixed de la Bredent sau All-on-4/All-on-6, se inserează simultan mai multe implanturi, care vor susține proteza fixă pentru o întreagă arcadă. Deși aceasta este, în primă fază, provizorie, dantura va putea fi folosită fără probleme exact ca dinții naturali.

Când nu este recomandat un implant dentar?

În momentul în care dinții cad și oasele maxilare nu mai au cui să ofere suport, acestea își pierd din densitate și încep să se retragă. Dacă nu vei merge la medic la scurt timp după ce ai suferit pierderea dinților, există riscul ca aceste oase să fie deja atrofiate și să nu mai ofere suficient suport pentru implanturi. În astfel de situații, se poate realiza adiția osoasă sau diverse alte proceduri de reconstrucție.

Cu ajutorul tehnologiei avansate, implanturile dentare au devenit o soluție rapidă și ușoară de a-ți recăpăta dinții pierduți. Chiar și dacă ai suferit edentația totală a danturii, implanturile îți pot oferi dinți noi, perfect funcționali, în aceeași zi. Cere sfatul medicului tău cu privire la această procedură și mergi la un control, pentru a afla ce intervenție ți se potrivește cel mai bine.

Sursa foto: shutterstock_447016423.jpg