Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Ce trebuie să știi despre întreținerea deck-ului din wpc

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
812

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Lamelele compozite nu necesită conservare, impregnare sau vopsire. Acestea reprezintă un produs simplu din punct de vedere al utilizării. Totuși ca și orice material folosit la exterior, lamelele sunt expuse la murdărie. Din acest motiv este necesar să se curețe periodic suprafața terasei. Curățarea materialului compozit este foarte ușoară și nu necesită operațiuni complicate. Păstrează deck-ul curat măturându-l periodic. De 2 ori pe an este recomandat să speli deck-ul cu o soluție de apă și detergent. Noi recomandăm ca acest lucru să fie făcut primăvara și toamna.

Deck WPC - Curățarea periodică
Noi, la Deckexpert, recomandăm o curățare perioadică a deck-ului din wpc o dată la 4-6 luni pentru a îndepărta murdăria, noroiul, pământul sau alte materiale organice care se asează de-a lungul timpului.

  • Pentru o curățare generală – recomandăm aplicarea unei soluții de apă caldă și detergent și curățarea cu o perie cu peri din plastic. Apoi se clătește cu apă curată.
  • Pentru o curățarea profundă – se poate urtilza un aparat de spălare cu presiune. Reține că un jet foarte puternic și localizat poate provoca deteriorări ale deck-ului. De aceea recomadăm o distanță de aplicare a jetului de apă de cca. 30 cm. Apoi se aplică soluția de detergent și apă descrisă mai sus.

Important!
Asigură-te că operațiunea de curățare se realizează de-a lungul lamelelor de deck. Astfel eviți eventuale urme transversale pe lamele ce pot rămâne de la perii.

Curățarea petelor persistente
Pentru petele persistente cum ar fi grăsimea sau uleiul - recomandările rămân principiu aceleași precum cele prezentate mai sus. În plus:

  • Recomandăm intervenirea pentru îndepărtarea petelor în primele zile de la observarea acestora.
  • Utilizează un detergent special pentru decking nediluat.
  • Folosește local pentru curățarea petelor un burete abraziv. Reține că este posibil ca finisajul să se deterioreze local, dar diferențele rezultate se vor atenua în timp.

Curățarea zăpezii și a gheții

Pentru a păstra proprietățile anti-alunecare ale deck-ului din wpc recomandăm îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe suprafață. Astfel:

  • Evită să folosești lopeți de metal, obiecte metalice contondente/ ascuțite pentru îndepărtarea zăpezii/ gheții. Te poți ajuta de o lopată din plastic, iar astfel vei evita zgârierea sau spargerea deck-ului.
  • Încearcă să eviți folosirea sării sau a altor materiale corozive pentru a topi gheața. Poți folosi în schimb clorura de calciu.

Curățarea mucegaiului


Poate cea mai teribilă problemă a deck-ului compozit este formarea de mucegai care este foarte aderent pe suprafețe și foarte greu de îndepărtat. În acest caz cea mai bună metodă este prevenția - curățarea deck-ului în mod regulat și reducerea expunerii la umiditate constantă. Dacă totuși mucegaiul a apărut se recomandă spălarea cu o soluție concentrată de detergent și apă și frecarea cu o perie mai abrazivă. Un test pe o suprafață mai mică este bine venit.

Atenție la foc!
Deck-ul compozit este recunoscut în a reține căldură. Aceasta înseamnă că surse directe dau indirecte de foc, cum ar fi BBQ, grătare, șeminee, pot deteriora iremediabil suprafața terasei. Asigurați-vă că nu există surse de foc lângă deck!

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com