Timisoara

Ce trebuie sa stim despre constructiile caselor din lemn rotund

Ce trebuie sa stim despre constructiile caselor din lemn rotund

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Vizualizari
1713

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Casele din lemn continua sa ramana in topul preferintelor romanilor de mai bine de doua decenii. Cand vorbim insa despre constructii case din lemn rotund, firma LOG HOME cu sediul in Vatra Dornei constituie un nume de referinta.

Amplasarea firmei in judetul Suceava nu este intamplatoare. Zona este cunoscuta pentru ponderea semnificativa a suprafetelor impadurite din Romania si se afla in mijlocul unui puternic bazin forestier unde predomina rasinoasele, respectiv molidul.

Specificul firmei LOG HOME o reprezinta utilizarea bustenilor cu diametre mari de peste 30 cm pentru constructii case din lemn rotund. Sistemul de constructie este inspirat de modelul de constructie de tip canadian, ceea ce se refera la imbinarea prin procedura de chertare, fara a mai fi nevoie de folosirea unor accesorii din metal.

O casa din lemn rotund poate reprezenta indeplinirea unui vis de a avea o casa de vacanta confortabila si sanatoasa care sa va asigure calitatea vietii prin apropierea de natura. Lemnul are reputatia ca poate regla climatul spatiului de locuit prin stabilizarea umiditatii atmosferice.

Printre calitatile lemnului trebuie sa amintim structura sa deosebit de elastica si faptul ca imbina in mod fericit aspectul ecologic cu traditia, fiind rezistent si cu costuri de productie semnificativ reduse prin comparatie cu cele de fabricare a cimentului. In plus, in cazul realizarii unor constructii din lemn rotund acestea sunt mai usor de montat in zonele unde o constructie clasica se ridica cu greu. In caz de necesitate, o constructie din lemn rotund se poate remonta pe alt amplasament.

Firma LOG HOME detine expertiza necesara pentru montarea unei constructii din lemn rotund care se poate executa rapid in maxim trei luni, fiind excluse toate dezavantajele generate de organizarea unui santier de lunga durata. De asemenea, daca se lucreaza dupa proiecte tip, exista posibilitatea ca traseul firelor de cablu sau cele de utilitati sa fie ascunse in pereti, acestia fiind prefabricati. In acest fel, aspectul estetic interior nu sufera nicio alterare.

Elasticitatea lemnului, precum si imbinarea elementelor structurale asigura rezistenta unei constructii din lemn rotund in cazul unor seisme puternice. In acelasi timp, lemnul este un material durabil, dovada fiind casele de lemn conservate si pe plaiurile noastre. De altfel, constructiile din lemn rotund se potrivesc arhitectural stilului rustic, in special daca sunt amplasate in zonele montane unde par a fi inrudite cu mediul inconjurator, mai ales daca lemnul este vizibil la exterior.

Calitatea si durabilitatea unei constructii din lemn rotund cum sunt cele realizate de firma LOG HOME depind in mare masura de priceperea si corectitudinea cu care lemnul a fost pregatit inainte de a fi folosit la constructia propriu-zisa. Din acest punct de vedere, constructiile din lemn rotund se pot realiza din busteni calibrati care au acelasi diametru pe toata lungimea sau din busteni necalibrati al caror diametru poate oscila. In acest caz, expertiza mesterilor constructori este vitala datorita aparitiei in timp a fenomenului de tasare a lemnului.

Intretinerea in timp a unei constructii din lemn rotund nu va constitui o problema daca sunt respectate indicatiile specialistilor.

https://www.loghome.com.ro/casedinlemn.php