Timisoara

Ce ar trebui sa contina un site web de prezentare al unei firme?

Detalii anunt

Telefon
0757553107
Categorie
Anunturi consultanta in afaceri
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
3295

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Nu aveti un site de prezentare, dar v-ar interesa unul si nu stiti ce informatii ar trebui sa contina?
Aveti un site dar considereti ca e incomplet sau depasit, si ati fi interest sa il modificati?
Aveti un site de care sunteti multumit dar vreti sa fiti in tema cu continutul altor site-uri, pentru a-l tine mereu in actualitate?

Am incercat sa va formam o idee despre ce ar trebui sa contina un site de prezentare. Va vom prezenta in continuare principalele pagini pe care ar trebui sa le contina un site. Desigur, nu sunt obligatorii, deoarece pentru fiecare firma in parte, in functie de activitate si de dorinta dumneavoastra, ele se pot adapta, dar va ajuta sa va formati o idee in mare, despre ce informatii ar trebui sa contina.

Principalele pagini care nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un site sunt: Prima Pagina, Despre noi, Servicii/Produse, Portofoliu, Galerie, Noutati si Contact.

Prima pagina
Prima pagina este foarte importanta pentru ca deseori e primul impact pe care il are potentialul client cu site-ul dumneavoastra. Aceasta pagina ar trebui sa contina:
- Contact : Prima pagina trebuie sa contina informatii de contact! E foarte important ca pe prima pagina sa se regasesca numarul de telefon si adresa de email unde puteti fi contactat.
- Meniu : Prima pagina de asemenea trebuie sa contina legaturi catre celelalte pagini ale site-uri. E foarte important ca aceste legaturi sa aibe o structura clara, sa fie bine organizate pe categorii si subcategorii.
- Imagini reprezentative: Un alt aspect important il reprezinta imaginile, deoarce aceastea au un impact vizual puternic. Imaginile care apar trebuie sa reprezinte ceea ce faceti sau ce vindeti.
- Newsletter: O casuta de inscriere la newsletter nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un site, mai ales de pe prima pagina! E un mijloc eficient de a va crea o baza de date solida care va poate fi de folos pe viitor la promovarea noilor produse sau a promotiilor existente.
- Social Media: Fiecare firma ar trebui sa fie inscrisa in retele sociale gen Facebook, Twitter, LikedIn si altele. E foarte important ca pe prima pagina sa aveti legaturi catre ele. In felul acesta persoanele interesate pot fi tinute la curent cu noutatile mult mai usor.
- Noutati: Postarea noutatilor nu e chiar obligatorie pe prima pagina, dar ii este de mare folos vizitatorului sa stie ce s-a mai postat nou pe site. E mult mai util sa ii apara pe prima pagina noile produse, noile articole, decat sa caute in interiorul site-ului, in toate categoriile dupa ele.

Despre noi
Despre noi este o pagina foarte importanta care lipseste de pe foarte multe site-uri de prezentare. De ce e importanta? Pentru ca aici puteti descrie firma dumneavoastra. Cand a fost infiintata, cu ce se ocupa, din cati oameni e formata. Tot aici puteti oferii informatii despre premiile obtinute de angajati, despre produse care au clasat-o in primele locuri printre alte firme, despre motivul pentru care vizitatorul ar trebui sa aibe incredere si sa va aleaga. De ce lipseste din majoritatea site-urilor? Deoarece multi considera ca nu prea au ce povestii despre firma lor, pentru ca nu s-au evidentiat cu nimic fata de concurenti, si prefera sa sara peste prezentare, prin 2-3 randuri scrise pe prima pagina.

Servicii/Produse
Una dintre cele mai importante, ca sa nu zic cea mai importanta, este pagina de Servicii/Produse. Defapt e scopul crearii site-ului: vrem ca vizitatorii lui sa afle ce servicii oferim, sau ce produse vindem. Pagina de servicii ar trebui sa contina legaturi catre categoriile de servicii / produse oferite. Aici ar trebui sa fie descrise in mare serviciile / produsele. Acestea ar trebui trecute pe categorii / subcategorii, si ar trebui sa contina legaturi catre pagini unde sa fie descrise mai amanuntit (in cazul in care oferiti mai putin de 3 servicii / produse care nu necesita multa descriere, acestea pot sa apara doar pe o pagina).

Portofoliu
Aceasta pagina poate fi optionala in functie de serviciile oferite. Atunci cand oferiti servicii de constructii de exemplu, trebuie sa aveti o pagina unde sa apara constructiile realizate pana in prezent, sau macar o parte din ele (daca sunt foarte multe). E bine sa apara imagini reprezentative si o scurta descriere daca e cazul.

Galerie
Aceasta pagina e optionala dar poate fi foarte importanta pentru unele site-uri. In Galerie puteti posta albume cu imagini ale produselor, ale sediului firmei, ale angajatiilor prezenti la diverse activitati / workshop-uri.

Noutati
Un site e bine sa contina in permanenta articole noi. E bine sa postati articole cu produsele nou aparute, cu activitatile noi care au avut loc in firma dumneavoastra, cu descoperiri noi din domeniul si altele. Articolele cu noutati vor atrage noi vizitatori pe site-ul dumneavoastra. Nu e o pagina obligatorie, dar e de mare folos.

Contact
E foarte important ca pe site-ul dumneavoastra sa aveti o pagina dedicata contactului. Aceasta ar trebui sa contina o harta cu sediul, adresa, telefonul, email-ul, legaturi catre retele de socializare, dar si un formular de contact unde vizitatorii sa va poata lasa mesaje rapid.

Daca aveti nelamuriri sau intrebari, va rugam sa ne contactati. In functie de activitatea firmei pe care o aveti, va putem da sfaturi despre ce ar trebui sa contina site-ul dumneavoastra!