Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Cel mai bun stabilizator de imagine. Recomandări și criterii pentru alegerea unui produs bun

Cel mai bun stabilizator de imagine. Recomandări și criterii pentru alegerea unui produs bun

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
535

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când vorbim despre fotografie sau material video, nimic nu afectează mai mult imaginea decât încețoșarea – blur – provocată de lipsa de stabilitate a camerei. Unii producători de aparate de fotografiat includ sisteme de stabilizare a imaginii în interiorul camerelor, alții optează pentru introducerea acestor sisteme în lentile. Indiferent de tipul de cameră pe care îl folosim, alegerea unui utilizator pretențios nu poate ocoli un accesoriu extrem de important în asigurarea unei imagini clare: stabilizatorul de imagine.

În funcție de formele și modelele adaptate nevoilor specifice ale utilizatorilor, putem vorbi de stabilizatoare de mână, monopozi, trepiede. Alegerea finală depinde, în mod evident, de necesarul de performanță dorit și de bugetul alocat unui asemenea demers.

Stabilizatoare de mână


Cu sau fără gimbal, aceste accesorii sunt ideale pentru eliminarea blur-ului provocat de instabilitatea mâinii utilizatorului și pentru crearea unor materiale video de calitate sau a unor fotografii clare. Acestea reprezintă, însă, mai mult decât niște simple dispozitive de stabilizare a imaginii, dat fiind faptul că încorporează tehnologii ce oferă mai multe opțiuni și o mai mare libertate utilizatorului:

  • stabilizare pe axe – cele pe 2 axe stabilizează mișcarea de rotație/roll și pe cea de balans/tilt și sunt cele mai puțin costisitoare, în vreme ce gimbals pe 3 axe stabilizează în plus mișcarea pe verticală, respectiv sus-jos;
  • compatibilitate cu diverse modele de telefoane, camere foto/video, software utilitar și funcții remote;
  • conectivitate bluetooth;
  • autonomia bateriei.

Un stabilizator pe 3 axe nu este neapărat mai performant decât unul pe 2 axe. Alegerea unui stabilizator de mână pe gimbals este determinată de scopul în care este utilizat aparatul fixat pe stabilizator. Astfel, pentru realizarea de fotografii sau de material video FPV/First Person View este suficient un stabilizator pe două axe, însă pentru doritorii de fotografie profesională din aer sau de material video profesional, opțiunea este clară pentru stabilizatorul pe 3 axe, chiar dacă un asemenea dispozitiv este mult mai scump și mai greu.

Monopozi


Acest tip de accesorii a fost inventat pentru a veni în sprijinul profesioniștilor care își doresc un dispozitiv care să-i ajute să reducă vibrațiile atunci când utilizează un obiectiv lung. Monopodul ajută la gestionarea greutății camerei atunci când trebuie să fie utilizată pentru perioade lungi de timp. Este recomandat dacă e nevoie să se fotografieze/filmeze în condiții de aglomerare sau în mișcare, atunci când nu este posibilă folosirea unui trepied.

Trepiezi

Cel mai utilizat accesoriu de lucru atât în fotografie, cât și în producția de film este trepiedul, care susține stabilitatea perfectă a imaginii. Este un suport pe trei picioare ajustabile, cu un dispozitiv mobil – cap tripod – și un suport cu eliberare rapidă – quick release plate – pentru fixarea aparatului. Dispozitivele mobile pot fi de mai multe tipuri:
- Pan and tilt head – varianta tradițională, ce oferă control al orientării camerei prin cele trei brațe atașate. Avantajele utilizării acestui tip de dispozitiv sunt ușurința în utilizare și posibilitatea de reglare fină a poziției orizontal, vertical și în jurul axei.
- Ball head – invenție relativ recentă, la care procedeul de reglare a capului presupune slăbirea unui șurub care eliberează o sferă, poziția putând fi ajustată foarte rapid și stabilizată prin strângerea șurubului. Este mai compact și oferă posibilitatea unei repoziționări mult mai rapide.
- Pistol grip head – variație a ball head, dar, în loc de o sferă blocată cu șurub, acest cap folosește un arc tensionat cu eliberare rapidă. Prin apăsarea unui buton se realizează repoziționarea rapidă a capului, eliberarea butonului și stabilizarea dispozitivului. Este un cap pe care se pot monta, în general, dispozitive cu greutate redusă.
- Geared head – variație a pan and tilt head, dar în locul controlului manual prin brațe se utilizează acționarea prin motorașe.

Quick release plate este o placă atașată la cameră și fixată pe capul de tripod compatibil; este o inovație relativ recentă, care permite eliberarea rapidă a camerei și repoziționarea tripodului. Alegerea unui tripod se datorează, în principal, avantajelor oferite: capacitatea de a folosi camera pentru realizarea de fotografii în condiții de luminozitate redusă, posibilitatea de a face fotografii cu expunere prelungită și claritate îmbunătățită, capacitatea de a ajusta mai ușor setările și încadrarea.

Oricât de performantă ar fi camera sau lentila utilizată, nu există o anume tehnologie care să anuleze complet efectul dezastruos pe care-l are tremuratul insesizabil al mâinilor asupra calității fotografiei sau a filmării. În consecință, orice utilizator interesat de realizarea unui material foto-video de calitate trebuie să investească, la un moment dat, în acest tip de accesorii care stabilizează imaginea și asigură un rezultat cu adevărat profesionist.

Sursa foto: unsplash.com/photos/n0EdyWgKuNk

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro