Timisoara

Cele mai bune cafele

Cele mai bune cafele

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 luna si 4 zile
Vizualizari
133

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cafeaua nu este doar un lichid pe care îl consumăm pentru a avea energie, ci poate fi o experiență. Este un moment de relaxare pentru mulți, iar pentru o experiență cât mai plăcută, majoritatea caută cea mai bună cafea. Astfel, ne-am hotărât să vă prezentăm diferitele caracteristici ale cafelei în funcție de țara de origine ca să puteți alege cea mai bună cafea după preferințele dumneavoastră.
1. Africa

Când ne gândim la cafeaua din Africa, ne gândim la note de aciditate și arome fructate. În mod particular, când ne gândim la cafeaua din Etiopia, disponibilă și pe hotspot coffee, ne gândim la o bază similară ceaiului, o aromă care ne duce cu gândul la afine, cu cât mai multă aciditate și note fructate posibile. Cafeaua din Kenya, pe de altă parte are note de grepfrut și o aciditate uscată, curată, una similară vinului sau supei de roșii.

2. Asia

Un continent imens, Asia oferă o diversitate mare în ceea ce privește originea cafelei. Cea mai faimoasă cafea provine din Indonezia, cunoscută pentru un profil pământiu sau afumat. Desigur, în Vietnam, unde se produce cafeaua de tip Robusta se cafeaua care se găsește este mai amară și mai puțin aromată. Există și țări mai puțin cunoscute pentru potențialul pentru tipurile de cafea cultivate. Myanmar a impresionat comunitatea cafelei de specialitate cu cafelele sale curate, de înaltă calitate, iar Papua Noua Guinee produce cafele dulci și fructate.
3. America Centrală și de Sud
Cafeaua din America Centrală are de multe ori gust similar celei de origini americane (din SUA) datorită proximității. Ceea ce este caracteristic cafelei din această regiune este echilibrul: toate elementele diferite lucrează împreună pentru a creea ceea ce de cele mai multe ori este o cafea excelentă. Te poți aștepta la o cafea cu o bază bună, aciditate bună și note de fructe.

În America de Sud se poate găsi una dintre cele mai faimoase cafele din lume, cea din Columbia. Aceasta este echilibrată și este faimoasă pentru gustul dulce și aroma unică a acesteia. Desigur, lista ar fi incompletă fără Brazilia, cel mai mare producător de cafea din lume. Este incontestabil ceea ce cunoaștem drept aroma de cafea. Este vorba de o aromă de alune cu note de ciocolată și o bază grea.

După cum se poate vedea, există mai multe tipuri de cafele pe care le puteți încerca. Înainte de a alege cafeaua cea mai bună conform preferințelor vă recomandăm să încercați cafea de origini diferite pentru a vedea care vă place mai mult.