Timisoara

Cele mai bune materiale pentru pavarea aleilor din curte

Cele mai bune materiale pentru pavarea aleilor din curte

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
430

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă îți dorești o grădină frumos amenajată, trebuie să acorzi mare atenție inclusiv materialelor alese pentru pavarea aleilor și a terasei. Există foarte multe opțiuni și, în cele din urmă, alegerea îți aparține, dar experții noștri îți recomandă să nu te ghidezi numai după preț și aspect. Calitatea materialelor nu se vede cu ochiul liber, dar, în timp, se va face cu siguranță remarcată. De aceea, atunci când trebuie să cumperi pavaje pentru alei, ar fi indicat să optezi pentru materiale care rezistă bine în timp, sunt ușor de montat și de întreținut și pot fi integrate ușor în orice stil de amenajare exterioară.

Iată care sunt cele mai bune materiale pe care le poți folosi ca să amenajezi aleile pavate din curte.

Betonul amprentat

Betonul amprentat este un material care asigură un pavaj foarte frumos, arată bine și are un aspect elegant. Prețul este accesibil, dar trebuie să știi că acest pavaj necesită montaj specializat, prin urmare va trebui să apelezi la o echipă cu experiență, deoarece este nevoie de un echipament de amprentare. Pe termen lung însă, pavajul din beton amprentat se poate crăpa, mai ales dacă nu este corect montat sau întreținut. Astfel, aspectul estetic va avea mult de suferit și va trebuie să faci reparații costisitoare și destul de inestetice, iar pavajul nu o să mai arate la fel de bine ca la început.

Gresia de exterior

Folosirea gresiei pentru pavajele exterioare este o soluție foarte des întâlnită la noi, datorită prețului accesibil al acestui material și diversității foarte mari de culori și modele. Gresia are un aspect elegant, se curăță și se montează foarte ușor, dar trebuie să te asiguri că alegi un produs de calitate, conceput special pentru pavajele exterioare. Astfel, gresia trebuie să fie rezistentă la lovituri și la temperaturi extreme, inclusiv la îngheț, să fie antiderapantă și să poată absorbi apa. Nu alege niciodată gresia numai în funcție de model, pentru că, în cazul pavajelor exterioare, calitatea și rezistența materialului sunt aspectele cu adevărat importante.

Betonul vibropresat

Pavelele din beton vibropresat reprezintă cea mai bună alegere pentru pavarea terasei și aleilor pietonale. De asemenea, există pavele speciale, mai groase, care pot fi utilizate pentru amenajarea locului de parcare și pentru zona de acces rutier din curte. Aceste pavele rezistă foarte bine în timp, dar și la lovituri sau îngheț, sunt foarte ușor de montat și de întreținut.

Un alt mare avantaj al acestor pavele este diversitatea foarte mare de forme, culori și modele. Spre exemplu, poți alege dale în formă rectangulară, conică, de stea sau de floare. Datorită gamei foarte variate, pavajul din beton vibropresat poate fi integrat foarte ușor în orice stil de amenajare, pentru că poți alege un model simplu, modern sau unul elegant, antichizat, ori un model în stil rustic. De asemenea, există pavele de dimensiuni mici, ideale pentru aleile înguste, dar și dale mari, care pot fi utilizate pentru pavarea suprafețelor generoase din curte.

Betonul vibropresat poate fi folosit și pentru amenajarea zonei de grătar, a unui focar sau foișor, dar și pentru construirea unor jardiniere sau a unor ziduri pentru delimitarea zonelor din curte. Tot prin această tehnică sunt fabricate și pavelele verzi, tip grilă, care au spații perforate și permit creșterea gazonului. În acest fel, te vei putea bucura de alei frumos pavate, dar și de mai mult spațiu verde la tine în curte. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că iarba este mereu umedă și că ai montat un sistem de drenaj, pentru scurgerea apei în exces.

Ține cont de sfaturile experților noștri și alege cel mai bun material pentru pavarea aleilor din grădina ta!


Sursa foto: elis.ro/pavele-si-dale-standard-3/dreptunghi-d2-38#gallery-