Timisoara

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci dacă locuiești la casă

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci dacă locuiești la casă

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
128

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Să te muți la casă, mai ales după o viață de stat la bloc, poate fi o investiție în sine. Vei aprecia această schimbare mai ales dacă te muți undeva în afara orașului, acolo unde este liniște și timpul chiar pare că trece altfel. Totuși, nu te lăsa păcălit, dacă faci acest pas vei fi nevoit să faci și câteva investiții necesare pentru a te acomoda în noul cămin. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante.

Investiții în izolare termică și fonică


Primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul sunt cheltuielile. Facturile atunci când te muți la casă vor fi ceva mai mari decât la bloc. De obicei cheltuielile cu căldura vor fi cele care dau cea mai mare gaură în buget, fiind mult mai greu să încălzești o casă decât un apartament la bloc.

Așadar, primele investiții pe care vei fi nevoit să le faci vor fi într-un sistem de încălzire și într-o izolație de calitate. Dacă în ceea ce privește sistemul de încălzire nevoile pot fi diferite, izolarea casei este un proces destul de simplu, în teorie. Asigură-te că apelezi la specialiști pentru asta, deoarece beneficiile sunt pe măsura cheltuielilor. Diferența pe care o face o izolație de calitate se va simți atât la nivelul temperaturii din casă, unde te vei bucura de câteva grade în plus sau în minus pe timpul iernii, respectiv verii, dar și la factură. Pe termen lung vei observa ca investiția se amortizează deoarece pierderile de căldură scad.

Izolarea fonică va fi de asemenea importantă deoarece vecinii nu vor fi supuși acelorași reguli ca la bloc. Dacă înainte puteai să bați în țeava sau în câteva minute erai la ușa vecinului cu probleme sau sunai la poliție, la casă lucrurile nu vor fi atât de simple. Așadar, ai grijă să izolezi casa și din punct de vedere fonic!

Investiții în siguranță

La bloc de obicei toată lumea beneficiază de același nivel de securitate, grație interfonului de la intrare și camerelor de luat vederi. Ei bine, la casă de aceste probleme trebuie să te ocupi singur. Așadar, dacă vrei să te simți în siguranță, nu ezita să investești în soluții de securitate precum camerele de luat vederi cu senzor de mișcare, porți care se deschid prin control de la distanță și interfoane cu afișaj video. Acestea sunt folositoare inclusiv dacă te trezești cu musafiri nepoftiți.

Tot la capitolul securitate putem încadra și ușile de exterior pentru case, nu doar porțile. Ațadar, atunci când alegi o ușă pentru exterior ia în calcul nu doar funcționalitatea și asortarea cu restul locuinței, ci și aspecte legate de siguranță și rezistență în timp. Nu în ultimul rând, ține minte că ușile de exterior pot contribui la izolarea fonică și termică a locuinței. Pentru siguranță sporită poți apela inclusiv la ajutorul unui câine de curte sau de casă. Desigur, și acest necuvântător reprezintă o investiție. Chiar dacă-l adopți vei deveni responsabil pentru sănătatea sa, deci trebuie să-i asiguri hrană și controale regulate, ca să nu mai vorbim de tratamente antiparaziți interni și externi.

Așadar, ești pregătit să te muți la casă?

Sursa foto: pexels.com/photo/architecture-clouds-daylight-driveway-259588/