Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Cele mai importante rechizite și consumabile pentru școală

Cele mai importante rechizite și consumabile pentru școală

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
267

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Începutul anului școlar este adesea însoțit de entuziasm, emoție și o listă lungă de rechizite necesare pentru a avea succes în sala de clasă. În acest articol vei descoperi care sunt cele mai importante rechizite și consumabile pentru școală și la ce anume să fii atent înainte de a porni la cumpărături.

Ghiozdan ergonomic


Un ghiozdan ergonomic adaptat clasei în care se află copilul este primul pas în pregătirea pentru anul școlar următor. Dacă vei duce copilul cu mașina la școală și nu va fi obligat să își care ghiozdanul pe distanțe mari, alegerea nu mai este atât de importantă; în caz contrar, ergonomia poate preveni durerile de spate și problemele cu coloana vertebrală. Un ghiozdan de bună calitate are spatele buretat și întărit, pentru mai multă stabilitate. Curelele de umăr sunt late și căptușite, pentru a nu produce disconfort. O curea suplimentară în zona pieptului sau a taliei contribuie la repartizarea corectă a greutății. U număr suficient de mare de compartimente îi permite copilului să aibă la sine manualele și caietele, alte rechizite, cutia de sandviș și sticla de apă, plus eventuale accesorii necesare la un moment dat.

Consumabile pentru lucrări practice: lipici, foarfeci, plastilină și hârtie colorată


Mai ales în primii ani de școală, multe dintre proiectele pe care le fac copiii presupun antrenarea îndemânării și a motricității fine. Alege întotdeauna produse de bună calitate, pentru a-i ușura copilului munca: plastilina de la Herlitz este un bun exemplu, care îți permite să faci diferența dintre un produs superior, durabil, ușor de folosit, și unul de calitate inferioară. Foarfecele de bună calitate taie hârtia cu precizie chiar și în mâinile mici și nu foarte puternice ale unui copil. Un lipici bun va preveni o mulțime de frustrări și de dezamăgiri. În plus, alegerea de la bun început a unor produse de bună calitate te va ajuta să economisești: copilul le va putea folosi pentru o perioadă mai lungă.

Instrumente de scris esențiale: creioane, stilouri, pixuri și markere


Este de dorit să discuți cu învățătorul copilului despre instrumentele de scris de care va avea nevoie, atunci când discutăm despre clasele primare. Experiența și răbdarea fiecărui învățător îl vor orienta către anumite solicitări specifice. În cazul copiilor mai mari, care au depășit ciclul primar, vorbește cu el ce anume accesorii de scris preferă. Și în cazul lor, este important să optezi pentru produse de bună calitate, durabile, confortabile, pentru o experiență școlară mai plăcută. Fii în mod deosebit atentă la duritatea minelor de creion și la fluiditatea cu care alunecă penița stiloului pe hârtie.

Materiale pentru desen și creație artistică: acuarele, culori, pensule și blocuri de desen


Vei primi, la începutul anului școlar, o listă de materiale amplă, pentru copilul tău aflat în ciclul primar. Cel mai adesea, la ora de desen se vor folosi blocuri de desen, acuarele și pensule, dar este posibil ca învățătorul sau profesorul să aibă în plan și proiecte mai deosebite, pentru care să fie nevoie de coli mai mari decât de obicei, de vopsele tip guașe sau acrilice, de pensule cu o anumită formă și așa mai departe. O investiție foarte practică este cea reprezentată de un recipient special pentru apă pentru ora de desen. Acesta are un capac solid, cu un orificiu pentru pensoane, astfel încât riscul de accidente este mult redus.

Caiete și dosare


Tipul de caiete pe care le va folosi copilul la clasă depinde de materie și de preferințele profesorului. De obicei, începând cu clasa a treia, copiii folosesc tot mai des caiete studențești, format A4, pentru a avea suficient spațiu să scrie compuneri lungi sau exerciții complexe de matematică. Pentru biologie, geografie, muzică vor fi necesare caiete speciale, cu liniatură specifică. Organizarea portofoliilor poate impune folosirea de diverse folii, dosare și mape, pe care e confortabil să le ai la îndemână în dimineața în care copilul își amintește că trebuie să le ducă la școală.

Optează întotdeauna pentru rechizite și consumabile de bună calitate, atunci când vine vorba despre viața școlară a copilului tău. Deși aparent mai scumpe, sunt mai durabile, mai rezistente și mai practice și te vor ajuta, pe termen lung, să faci economie.

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro