Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Cele mai interesante tradiții de Crăciun din întreaga lume

Cele mai interesante tradiții de Crăciun din întreaga lume

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 11 luni si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
547

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Peste tot în lume Crăciunul înseamnă bucurie, entuziasm și apropiere de spiritualitate. Dacă bradul împodobit sau așteptarea Moșului sunt tradiții comune pentru aproape toate țările globului, există și obieceiuri specifice care sunt respectate în fiecare dintre statele lumii. Pentru curioși, am creat o listă de tradiții inedite de Crăciun care se păstrează în diverse locuri. Descoperă-le și tu!

Australienii iau masa de Crăciun pe plajă

Crăciunul în Australia este...ai ghicit: fierbinte ca o zi de vară! Așadar, locuitorii continentului obișnuiesc să ia masa de Crăciun pe plajă, în mijlocul zilei. Meniul seamănă destul de mult cu cel servit de americani cu ocazia Zilei Recunoștinței și cuprinde, printre altele, carne de curcan, șuncă, budincă de prune, dar și plăcinte din carne tocată.

Brazilienii, pe întuneric în Ajun!

Având în vedere poziționarea geografică a Braziliei, locuitorii acestei zone tropicale nu se așteaptă să petreacă sărbătorile de iarnă cu zăpadă, dar acest lucru nu înseamnă că nu pătrund în atmosfera festivă. Aici se organizează party-uri incendiare, însă, în Ajun, la miezul nopții, toate luminile din case sunt închise, cu excepția instalației de la pomii de Crăciun. Acesta este modul în care copiii se pregătesc de somn și îl așteaptă nerăbdatori pe Moșul cu multe cadouri de Crăciun.

Italienii o așteaptă cu daruri pe La Befana

Copiii din Italia își așteaptă cadourile de Crăciun cu la fel de mult entuziasm, însă nu din partea Moșului. Aici, La Befana este o vrăjitoare care le aduce micuților dulciuri și alte bunătăți. Ființa magică nu vine într-o sanie trasă de reni, ci pe o mătură miraculoasă. Totuși, La Befana intră în casele cu copii la fel ca Moș Crăciun: pe hornul la capătul căruia trebuie să găsească vin și biscuți, și nu lapte și prăjituri!

Germanii decorează bradul de Crăciun cu Christbaumgeback

În Germania, pregătirile pentru sărbătorile de iarnă încep încă de pe 6 decembrie și continuă până în Ajun. Gospodinele pregătesc mâncărui condimente și prăjituri, iar una dintre cele mai inedite tradiții de Crăciun ale zonei constă în realizarea unor case din turtă dulce. Aluatul german din care se obțin poartă numele de Christbaumgeback, cu ajutorul căruia se obțin decorațiuni ce se pun în pomul de Crăciun.

Franța sărbătorește prin spectacole de lumini

În Franța, Moș Crăciun este acompaniat de o mulțime de beculețe care creează impresionante spectacole de lumină. Ghirlandele luminoase nu decorează Parisul, supranumit ”orașul luminilor”, ci și alte zone ale țării. De exemplu, înainte de Crăciun, între 5 și 8 decembrie, au loc peste 70 de spectacole de lumini la Lyon. O experiență care, pur și simplu, îți taie respirația!

Festivalul Lampioanelor Gigantice sau ce înseamnă Crăciunul în Filipine

În fiecare duminică dinaintea Ajunului, în San Fernando, un oraș din Filipine are loc Festivalul Lampioanelor Gigantice. Show-ul atrage turiști din întreaga lume, dar și participanți din 11 sate locale, care sunt în competiția pentru construirea celui mai impresionant lampion. Deși, inițial, lampioanele erau creații simple, astăzi ele au devenit din ce în ce mai complexe, ajungând chiar și până la dimensiuni de 6 metri și fiind luminate cu becuri electrice și caleidoscoape.

Care este tradiția care ți se pare cea mai interesantă dintre cele pe care le-ai descoperit?

Sursa foto: pexels.com

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)