Timisoara

Cele mai iubite 10 flori din întreaga lume

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
311

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Toate florile sunt frumoase. Viu colorate sau în nuanțe deschise, cu petale întinse sau cu diferite forme – toți iubim florile. Însă, care sunt cele mai adorate flori de pe planetă? Ce flori aleg oamenii pentru a le oferi în dar sau doar pentru a le admira? O fi oare un buchet de flori de primăvară sau un aranjament de flori de toamnă?

Florile reprezintă etapele creării: de la naștere și creștere, până la pieire și renaștere. Acestea au reprezentat un simbol al abundenței și fericirii încă din vremuri străvechi. Împrospătează-ți camera cu unele dintre cele mai iubite flori sau oferă-le apropiaților și lasă-te inspirat.

1. Trandafirul

Poate că te așteptai deja ca trandafirul să fie împăratul florilor. Cu petale firave, dar și cu spini, aceștia reprezintă dragostea. Sunt florile oferite cel mai des femeilor de către parteneri și mamelor de către copii. Frumusețea trandafirului simbolizează romantismul de mii de ani deci nu este de mirare că este cea mai adorată floare.

2. Orhideea

Eleganța orhideei nu se compară cu nicio altă floare! Indiferent de culoare, aceasta se potrivește oricărei celebrări speciale sau chiar și pentru a aduce altora zâmbetul pe buze. Cel mai adesea, orhideele se oferă în ghivece pentru a continua să crească și să împrăștie fericire în jurul ei. Este o floare grațioasă și ușor de îngrijit.

3. Laleaua

Nu se putea ca renumitul simbol al primăverii să lipsească din preferințele de pe mapamond. Un buchet de flori de primăvară cu lalele denotă sensibilitate și rafinament. Orice doamnă va fi fermecată de acesta! Deși lalelele sunt cunoscute ca emblema Olandei, acestea au originea în Asia Centrală.

4. Crinul

Cu atâtea tipuri exotice existente, crinul este una dintre cele mai feminine flori. Petalele sale alungite și mireasma persistentă au adus-o în topurile florilor indrăgite. În unele zone din China, crinul este mereu prezent în buchetele mireselor. Se spune că aduce dragoste nemărginită viitorilor soți. În plus, se crede că sporește fertilitatea.

5. Garoafa

Floarea oficială a Zilei Mamei în numeroase țări, precum Australia și Statele Unite ale Americii, este garoafa. Deși poate părea destul de modestă, într-unbuchet de flori de primăvară bogat frumusețea nu le va putea fi ignorată. Aceasta a devenit un simbol al iubirii pentru mame, mai ales în nuanțe de roz pal.

6. Crizantema

Regina toamnei primește aprecierea pe care o merită, fiind printre cele mai adorate flori din lume. Gingașele petale ale crizantemelor transmit optimism și bucurie. În unele culturi, se spune că acestea oferă protecție împotrivă spiritelor rele. Însă mireasma pe care o emană dăinuie chiar și în aerul răcoros al toamnei.

7. Bujorul

Bogat și mândru, bujorul și-a câștigat supremația mai mult decât prin mirosul plăcut și persistent. Pe lângă că se consideră că aduce noroc, este una dintre florile care rămân înflorite pe o durată lungă. Tocmai de aceea, mirese din întreaga lume aleg să includă în buchetul lor mărețul bujor. Contactând oflorărie online, sigur vei afla cum să îngrijești buchetul de bujori pentru a rezista cât mai mult timp.

8. Floarea Soarelui

Poate mai surprinzător, însă adevărat este că floarea soarelui se află printre cele mai apreciate flori din întreaga lume. Este una dintre simbolurile verii și ale fericirii, mai ales că floarea își schimbă poziția după razele soarelui. Ce alt mod de a readuce buna dispoziție cuiva decât prin oferirea florii care reprezintă fericirea pură?

9. Margareta

Margareta este una dintre florile copilăriei în multe țări. Petalele albe imaculate și ,,soarele’’ luminos din centrul său reprezintă inocența. Ce este uimitor la aceste flori este că noaptea își închid petalele iar dimineața și le redeschid grațios. Un buchet de flori de primăvară care conține margarete va transmite energii pozitive.

10. Cala

Distinsa cală se afla în preferințele oamenilor datorită aspectului unic și eleganței pe care o emană. Aceasta simbolizează puritatea și perfecțiunea. Nu-i de mirare că reprezintă un cadou grațios, cel mai adesea fiind oferit în ghiveci. Astfel, norocosul primitor se poate bucura pe o perioadă îndelungată de finețea acesteia.

Unele flori sunt mai renumite în alte țări sau simbolizează emoții diferite. Însă asta nu le face mai puțin speciale sau mai puțin frumoase. Dăruiește floarea preferată a persoanelor apropiate sau livrează un aranjament multicolor alegând oflorărie online. Florile au fost și vor rămâne mereu cele mai sincere dovezi ale aprecierii și iubirii.