Timisoara

Cenaclul literar "Maica Domnului, Maica neamului crestinesc"

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1498

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 27 martie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Scoala Gimnaziala Sfantul Antim Ivireanul din Timisoara organizeaza a VIII-a editie a Cenaclul literar „Bucuria cuvantului” cu tema: Maica Domnului, Maica neamului crestinesc.

Proiectul isi propune promovarea tinerelor talente prin realizarea de catre elevii participanti a unor eseuri si poezii inchinate Maicii Domnului sau mamei. Se adreseaza elevilor din ciclul primar si gimnazial, atat de la noi din scoala cat si copiilor talentati de la alte scoli.

Elevii nostri au fost informati cu privire la acest concurs. Rugam parintii sa ne sprijine astfel incat lucrarile sa fie predate invatatorului clasei/profesorului de specialitate la termen (1 martie 2018).
Proiectul este fara taxa si fara participare directa. Detalii puteti citi mai jos in Extrasul din regulamentul concursului.

Echipa scolii

EXTRAS din REGULAMENTUL CONCURSULUI
Tipul concursului: Național.
Tematica Concursului național Cenaclul literar ”Bucuria cuvântului”, ediția a VIII-a, ”Maica Domnului, Maica neamului creștinesc” este: Maica Domnului sau mama.
Lucrările vor fi creații proprii ale elevilor din ciclul primar și gimnazial: poezie sau eseu, despre Maica Domnului sau mama.
Toate lucrările vor reflecta tematica concursului, urmărindu-se următoarele criterii:
ooriginalitatea și creativitatea acesteia
ocorectitudinea exprimării și scrierii
oaspectul general și așezarea în pagină.

Lucrările vor fi realizate pe suport de foaie și vor fi redactate cu stiloul, în format A4, cu diacritice. Titlul lucrării va fi scris cu majuscule. La două rânduri sub titlu se va menționa numele și prenumele elevului, școala, județul, profesorul îndrumător. Lucrarea e indicat să aibă o prezentare artistică.
Profesorul îndrumător îşi asumă responsabilitatea pentru originalitatea lucrărilor.
Predarea lucrărilor se va face la învățătorul sau profesorul de specialitate
Data limită pentru predarea lucrărilor este 1.03.2018

Jurizarea lucrărilor se va face de către profesori de Limba și literatura română, respectând criteriile mai sus enunțate.

Se vor acorda premii pentru fiecare categorie de secțiune (poezie și eseu) şi adeverinţe pentru cadrele didactice îndrumătoare după cum urmează: premiile I, II, III și două mențiuni pentru fiecare nivel de clasă.
Lucrările înscrise în concurs nu se returnează participanților.

Nu se admit contestații.

Premiile, revista școlară Bucuria cuvântului, volumul de poezie Bucuria cuvântului diplomele, acordul de parteneriat* și adeverințele vor fi trimise până la sfârșitul semestrului al II-lea al anului școlar.
Finalizarea concursului va fi marcată prin publicarea lucrărilor premiate în revista școlară ”Bucuria cuvântului, în alte reviste școlare, respectiv într-un volum de poezie intitulat Bucuria cuvântului ce va cuprinde poeziile premiate la toate edițiile Cenaclului literar.