Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Cinci licee din Timisoara vor face educatie cinematografica in saptamana Scoala altfel

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
1725

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cinci licee din Timișoara vor face educație cinematografică în săptămâna Școala altfel

Colegiul Național Bănățean Timișoara, Liceul Calderon, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Timişoara au dat curs invitației Pelicula Culturalăși Asociaței Culturale Macondo de a participa la proiectul Cinema-Edu, în cadrul Săptămânii Școala Altfel.

Proiectul îşi propune să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul european şi naţional, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociaţia Culturală Macondo organizează proiecţiile Cinema-Edu încă din 2010, reuşind să dezvolte primul proiect de educaţie cinematografică din România în această manieră. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene şi independente, cu un vocabular format pentru înţelegerea acestor producţii, ce provoacă spiritul critic şi creativ.

În perioada 2008 – 2012 procentul de spectatori pentru producţiile europene şi româneşti a fost în scădere, cu aproape 90% dintre spectatori preferând doar filmele americane, conform unui raport CNC. Prin Cinema-Edu încurajăm liceenii să fie mai aventuroşi în alegerea filmelor pe le văd.

Cele cinci licee din Timișoara s-au alăturat altor aproape 100 de licee din București și din întreaga țară care vor viziona anul acesta filme culturale în perioada februarie – iunie 2014.

La Timișoara vor fi proiectate două filme în Sala Mare de spectacole a Casei de Cultură a Studenților, după cum urmează: luni, 7 aprilie între orele 11-13 filmul "El bola" (2000), in regia lui Achero Manas, iar miercuri, 9 aprilie intre orele 11-13, filmul "Io e te" (2012), in regia lui Bernardo Bertolucci.

Filmul “El Bola” (“Bila”) este o poveste despre o prietenie care are puterea de a-l transforma pe Pablo, un băiat de 12 ani cu o situaţie familială dificilă. Filmul “Io e te” (”Eu şi tu”) este cel mai recent film al marelui maestru Bernardo Bertolucci iar scenariul lui gravitează în jurul creativităţii şi al relaţiilor de comunicare, care adesea pot fi dificile, inclusiv între fraţi.

Fiecare film Cinema-Edu este însoţit de un ghid de discuţie şi analiză, dedicat atât elevilor, cât şi profesorilor care pot continua dezbaterile din sălile de proiecţie şi la şcoală, în orele de dirigenţie. Ne bucurăm să-l avem alături de noi pe domnul conferenţiar universitar Lucian Ionică, care va participa la sesiunea de discuții din 9 mai şi va vorbi despre filme, prin prisma experienței sale din domeniul audiovizualului. Realizator de filme documentare, autor al mai multor cărți de specialitate, predă în cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științele comunicării, Jurnalism de televiziune, Film documentar, Limbaj audiovizual.

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro