Timisoara

Cine sunt angajatorii care recruteaza in Timisoara?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 7 ani si 9 luni
Vizualizari
897

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cine sunt angajatorii care recrutează în Timișoara?
60 de companii şi peste 2500 de joburi te aşteaptă la Angajatori de TOP Timişoara
Cea de-a 8-a ediţie a celui mai mare târg de carieră, Angajatori de TOP, revine în luna martie în Banat. Evenimentul de carieră dedicat profesioniştilor şi tinerilor aflaţi în căutarea unui job va avea loc în perioada 18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri. Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă vor putea alege din peste 2 500 de joburi deschise în 60 de companii. Majoritatea angajatorilor au stabilită strategia de recrutare pentru următoarea perioada, iar planurile de dezvoltare ale acestora sunt în zone variate de activitate şi pe nivele de experienţă diferite, de la poziţii adresate profesioniştilor, până la joburi adresate juniorilor.
Ediţia aceasta a evenimentului se remarcă printr-o diversitate a oportunităţilor de carieră. Cele 60 de companii provind din peste 15 domenii de activitate, de la IT&C (32%), Inginerie (16%), Automotive (10%), Retail (8%), Audit şi Consultanţă (6%), Producţie (6%), Servicii şi BPO (6%), FMCG (5%), Banking (3%), Logistică şi Transporturi (3%), Agenţii de recrutare (2%), Asigurări (2%) şi Construcţii (2%).
Piaţa forţei de muncă din Banat capătă contur din ce în ce mai accentuat în zona joburilor cu profil tehnic. Există însă un dezechilibru între numărul oportunităţilor de carieră şi numărul candidaţilor care deţin specializarea tehnică necesară, fie că vorbim despre domenii precum IT, Automotive sau Inginerie. În plus, am observat o disproporţie şi între numărul în creştere a poziţiilor care presupun cunoaşterea unei limbi străine, alături de cunoștințele financiare şi numărul candidaţilor care deţin respectivele competențe. În acest context este importantă implicarea companiilor în educarea şi formarea candidaţilor, alături de nevoia de diferenţiere şi prezentare a oportunităţilor de carieră existente” a declarat Dumitriţa Ghenciu, Project Manager Angajatori de TOP Timişoara.
Oportunităţile de carieră deschise de companii sunt adresate atât profesioniştilor, 22% dintre joburi sunt pentru candidaţii senior, 42% sunt poziţii middle-level, în timp ce 35% sunt pentru candidaţii entry-level. Cei care au un nivel mediu de experienţă, pot aplica la peste 1000 de oportunităţi de carieră, iar câteva exemple de astfel de joburi sunt: Java Developer, Inginer producţie, Inginer calitate, Customer Service, Embedded C++ Developer, C# Developer, Sales Specialist, Marketing Manager, Inginer Proiectant Produs, Inginer inginerie industrială, Inginer Calitate, Controlor financiar, Project Manager, Web Developer, Survey Programer, Client Support, Big Data Engineer, Python Backend Developer, DevOps Engineer etc.
„Atos, unul dintre principalii furnizori internaţionali de servicii IT, vrea să angajeze în România 750 de persoane până la sfârşitul anului 2016. Campania de recrutare este derulată în următoarele luni în Timişoara, Bucureşti, Braşov şi Iaşi, oraşe în care compania este prezentă. Atos România caută în special candidaţi senior, cu experienţă mai mare de 3-4 ani în domeniul IT” - Mihaela Bureac-Pleșcan, HR Senior Recruiting Coordinator, Atos IT Solutions and Services.
„Toluna România se află în plină perioadă de creştere şi avem foarte multe oportunităţi de carieră în cadrul centrului nostru de excelenţă din Timişoara. Am adunat o echipă diversă de profesionişti atât din industria de market research, cât şi din extern, oameni vizionari pentru a alimenta trendul ascendent pe care se află compania şi pentru a contribui direct la succesul clienţilor noştri. Cultivăm un mediu deschis şi receptiv la nevoile în schimbare ale clienţilor şi partenerilor noştri şi punem valoare pe angajaţii direcţi care ne reprezintă. Credem cu tărie că succesul nostru depinde de succesul fiecărui individ din echipă” - Călina Lupan, Manager Resurse Umane, Toluna România.
92% dintre companiile care participă la Angajatori de TOP pe 18-19 martie au poziţii deschise în Timişoara. Dintre cele 60 de companii participante sunt şi angajatori care au planuri de relocare pentru candidaţii pe care îi vor întâlni în cele 2 zile ale evenimentului. Astfel, câteva dintre oraşele unde companiile fac recrutări sunt: Arad, Oradea, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Reşiţa, Iaşi, Lugoj, Sibiu, Ploieşti, Târgu-Mureş.
Într-o piaţă globală dinamică, experienţa internaţională joacă un rol important pentru o carieră de succes, iar în acest context în cadrul ediţiei din această primăvară Angajatori de TOP vor fi deschise oportunităţi de carieră la nivel internaţional. 36% dintre angajatori pun la dispoziţie poziţii internaţionale, care presupun relocarea pentru o perioadă determinată sau definitivă la nivel global, susţinând schimburile interculturale şi acordând angajaţilor ocazia să acumuleze experienţă la nivel internaţional. Câteva dintre aceste companii sunt: Valeo Lighting Injection, Hartl Connect, Zoppas Industries România, Bosch Service Solutions, SIPA Engineering România, Continental, ProCredit Bank, virtual7 România, Atos IT Solutions and Services.
Care este modalitatea de aplicare la joburile din cadrul Angajatori de TOP? Pentru poziţiile deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode. Este o modalitate rapidă şi eficientă atât în avantajul candidaţilor, dar şi al companiilor. Pentru a obţine un CV Barcode, vizitatorii evenimentului trebuie să îşi facă un cont pe platforma www.hipo.ro. După completarea CV-ului au posibilitatea să descarce CV-ul în formă Barcode, pe care ulterior să îl printeze şi să aplice la joburile deschise de cele 60 de companii.
Pe lângă oportunităţile de carieră, în cadrul evenimentului vor avea lor o serie de workshopuri şi conferinţe pe diferite domenii, în cadrul cărora vor fi prezentate informaţii exclusive despre structura şi cultura organizaţională, competenţe şi abilităţi căutate de angajatori, evoluție profesională, planurile de creştere etc. Participarea la workshopuri şi conferinţe este gratuită, iar cei interesaţi pot afla mai multe detalii aici: http://goo.gl/W9rxsW
Sfaturi din partea companilor. În funcţie de nivelul de experienţă, companiile au o serie de sfaturi pentru studenţi, respectiv pentru persoanele cu experienţă. În privința studenților, majoritatea companiilor le recomandă tinerilor să îşi urmeze pasiunea şi pe cont propriu, pe lângă facultate, să fie deschişi să acumuleze cunoştinţe noi, să aprofundeze cunoştinţele despre domeniile de interes şi să îşi dezvolte capacitatea de a le aplica. Pentru cei cu experienţă, companiile le recomandă să aibă încredere în abilităţile şi capacităţile lor profesionale, să fie flexibili şi implicaţi, să fie la curent cu ultimele tendinţe din domeniul lor de expertiză. În privinţa participării la Angajatori de TOP, companiile le recomandă vizitatorilor să se documenteze despre companie şi domeniul pe care îl targetează înainte de a veni la eveniment, să aibă un CV completat corect, detaliat şi actualizat, să vină pregătiţi cu o serie de întrebări legate de: cerinţele pozițiior deschise, de mediul de lucru şi de posibilităţile de dezvoltare oferite.
Câteva dintre companiile care au confirmat prezenţa la Angajatori de TOP Timişoara sunt: Nokia, ATOSS Software, Lidl România, Microsoft, Toluna România, Plexus, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Kimball Electronics România, McDonald`s România, BearingPoint, KPMG, Atos IT, Beespeed, Bosch Service Solutions, Continental, Visma Software, Hartl Connect, Yazaki Component Technology, Leman Industrie, SSI, Adecco, Atigeo, Accenture, Raiffesen Bank.
Accesul la eveniment este gratuit în baza preînscrierii pe www.hipo.ro şi va fi permis vineri, 18 martie, în intervalul 10.00-18.00 şi sâmbătă, 19 martie, în intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.
Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.
Având o experiență de 10 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienților și candidaților cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din Romania organizat bianual în București, Timișoara), www.HiPo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal și IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în carieră adresată studenților și masteranziilor din domeniul economic și tehnic distribuită în cele mai importante centre universitare din țară), DevTalks (proiectul reunește 1000 de developeri & profesioniști IT pasionați de zonele web, online, cloud computing și big data) Târgul Virtual pentru Absolvenți și Angajatori de TOP Virtual.