Timisoara

Citeste unui copil! Schimba o lume cu United Way

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
852

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 19 octombrie 2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Luni, 19 octombrie a.c., United Way Romania va organiza Read Across the Globe Day în mai multe locații din București, Cluj și Timișoara. Read Across the Globe Day este un eveniment internațional dedicat lecturii, care își propune să atragă atenția asupra faptului că alfabetizarea este o problemă globală. Peste 300.000 mii de copii din toată lumea vor lua parte la acest eveniment care își propune să doboare recordul pentru cel mai mare număr de copii cărora li se citește în decurs de 24 de ore.

În Timișoara, în cadrul acestui proiect, ne dorim să încurăjăm cititul în rândul a peste 300 de copii provenind din familii defavorizate, din mediul rural, copii cu tulburări de auz și copii cu tulburări de vedere. Cei mici vor fi încurajați să citească cel puțin o oră, sau li se va citi de către voluntari. Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, organizații neguvernamentale și companii partenere United Way: Continental Automotive, Deltatel, Biroul de avocatură Hațegan, Metropolitan Life și Raiffeisen Bank.

Întâlnirea se va desfășura simultan, în intervalul orar 14-15 la sediile companiilor partenere mai sus menționate, unde copiii vor veni în vizită, vor cunoaște voluntarii angajați ai companiilor partenere și vor participa la o sesiune interactivă de lectură. De asemenea, evenimentul se va desfășura în școlile partenere CSEI "Constantin Pufan" Timișoara, Liceul Teoretic Special Iris, Școala Gimnazială nr. 15, Grădinița Program Normal Secaș și alte școli care vor răspunde pozitiv invitației noastre.

De ce este important să promovăm alfabetizarea?

•Aproape un milliard de adulți și copii din întreaga lume nu pot citi.
•Este de patru ori mai probabil ca un copil care nu citește fluent până în clasa a treia să abandoneze școala.
•Vocabularul unui copil de trei ani este un indicator al viitoarei sale abilități de a citi. Expunerea la lectură de la o vârstă cât mai fragedă le asigură copiilor drumul către alfabetizare.

Prin proiectele de educație United Way, ne dorim ca peste 2.200 de copii în dificultate să fie sprijiniți în fiecare an. Cu ajutorul susținătorilor noștri, copiii primesc îngrijire și sprijin gratuit în 3 centre de zi din Timișoara, peste 15 centre de zi și grădinițe sociale din București, și 3 centre din Cluj-Napoca. Copiii care vor să învețe dar acasă nu au condiții adecvate (de locuit sau de studiu), sunt ajutați să își facă temele și să recupereze ce nu au învățat la timp. Totodată, primesc rechizite și hăinuțe pentru a merge pregătiți la școală, iar prânzul pe care îl primesc aici este uneori singura masă caldă a zilei. În felul acesta prevenim abandonul școlar și asigurăm un viitor mai bun.