Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

City break în Europa: 7 sfaturi pentru a pleca pregătit

City break în Europa: 7 sfaturi pentru a pleca pregătit

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
459

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ți-ai propus ca anul acesta să te bucuri de experiențe noi, să descoperi lumea și să ieși constant din rutina zilnică? Ia în considerarea călătoriile scurte, de tip city break! Cu siguranță nu sunt mulți cei care se pot lăuda cu suficient timp disponibil pentru vacanțe prelungite sau un buget care să le permită sejururi frecvente. De aceea, soluția salvatoare o reprezintă escapadele de weekend, nu foarte departe de casă.

Iar la capitolul destinații inedite nu ne putem plânge deloc pentru că în Europa găsim cam tot ceea ce-și dorește ochiul unui călător – de la capitale cu marea alături până la orașe istorice și metropole pline de viață. Totuși, chiar și într-o mini vacanță trebuie să te pregătești în mod eficient. Ca să-ți simplificăm procesul, ne-am gândit că este oportun să-ți oferim câteva sfaturi pentru o aventură pe cinste:

1. Fă o listă a obiectivelor turistice
Dacă ești un spirit aventurier mai mult ca sigur vei prefera să iei la pas fiecare străduță lăturalnică și să vizitezi tot ceea ce este mai plăcut în orașul unde călătorești. Însă, nu uita că timpul va fi scurt și că va fi imposibil să faci un tur complet al zonei. Așadar, fă-ți o listă cu obiectivele turistice pe care intenționezi să le bifezi. Încearcă să-ți creezi un traseu și să stabilești ce vei face în fiecare zi a sejurului tău. În acest fel, vei putea acoperi mai mult din oraș dacă urmezi un plan bun.

2. Planifică-ți eficient bugetul
Dacă vrei să te bucuri de mai multe city break-uri în Europa trebuie să identifici diferite variante de a economici. Primul lucru pe care trebuie să-l faci vizează crearea unui buget. Mai exact, ține ochii pe un curs BNR ca să schimbi banii atunci când observi că poți ieși în câștig și interesează-te cât costă intrările la obiectivele turistice, cazarea, transportul și mâncarea. Realizează o estimare cât mai realistă a cheltuielilor, apoi ia în calcul și un fond suplimentar pentru situații neprevăzute. Astfel, vei avea resurse pentru o vacanță așa cum îți dorești.

3. Rezolvă-ți problemele de serviciu
În general, un sejur scurt se desfășoară în weekend. Însă pot fi situații în care găsești un city break de nerefuzat care să includă și una sau mai multe zile lucrătoare. Ca să te asiguri că te detașezi de grijile zilnice trebuie să-ți pui ordine în sarcinile profesionale. Rezolvă tot ceea ce este urgent să eviți situațiile în care vei primi telefoane de la serviciu sau mai rău, cele în care trebuie să-ți iei și laptopul cu tine.

4. Verifică-ți documentele
În Uniunea Europeană, vei putea călători doar cu buletinul, așa că trebuie să te asiguri doar că acesta este valabil. Situația poate fi diferită dacă mergi în vacanță cu mașina deoarece s-ar putea să ai nevoie de documente suplimentare. De asemenea, pentru statele din afara Uniunii Europene îți va trebui un pașaport a cărui valabilitate să fie mai mare de 6 sau 12 luni, după caz.

5. Asigură-te că știi cum va fi vremea la destinație
Este important să cunoști starea vremii atât pentru a-ți adapta bagajul, cât și itinerarul. Fenomenele meteo extreme îți pot compromite întreaga călătorie sau poți risca să ai lucruri complet inadecvate în bagaj.

6. Pregătește-ți un bagaj potrivit pentru city break
După cum am menționat deja, unul dintre factorii principali pentru bagaj îl reprezintă vremea. Pe lângă acest aspect, gândește-te și la mijlocul de transport. De pildă, în avion s-ar putea să ai inclus doar un bagaj de mâna, nu unul de cală. În plus, nu uita nici de lucrurile “interzise” la bord de genul obiectelor ascuțite sau recipientelor cu lichid ce depășesc 100 ml.

7. Documentează-te despre destinația aleasă
Chiar dacă ești în Europa, diferențele culturale pot fi uriașe. Ca să fii sigur că nu ofensezi localnicii în niciun fel, caută câteva informații referitoare la vestimentație, obiceiuri culinare sau sărbători religioase care să-ți fie de folos în călătoria ta.

La final, îți mai atragem atenția asupra dispozitivelor mobile. Ai grijă ca telefoanele să fie încărcate și că ai descărcat de acasă toate aplicațiile ce ți-ar putea fi utile în vacanță. Mai departe, cât mai multă relaxare și voie bună pentru o escapadă reușită.

Sursa foto: images.unsplash.com/photo-1530789253388-582c481c54b0