Timisoara

Comerțul electronic - soluție eficientă de dezvoltare a afacerilor

Comerțul electronic - soluție eficientă de dezvoltare a afacerilor

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
137

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este deja bine cunoscut faptul că mediul online este din ce în ce mai atractiv atât pentru afaceri, cât și pentru clienți. De ce? Datorită zecilor de oportunități pe care le propune și a avantajelor de care ambele părți se pot bucura în momentul în care realizează acțiuni de vânzare-cumpărare online. Dacă și tu vrei să experimentezi această latură a comerțului electronic, însă nu știi cum și de unde să începi, poți apela oricând la specialiști care să te ajute să îți consolidezi site-ul și să îl pui în funcțiune într-un timp cât mai scurt.

De ce să îți pui toată încrederea într-o platformă de creare magazin online?


Un asemenea instrument este ajutorul de care ai nevoie în momentul în care știi că vrei să te extinzi în mediul online, însă nu știi cum. Nu contează ce tip ce afacere ai, în ce domeniu activezi sau ce rezultate ai. În primul rând, trebuie să știi că există trei mari categorii de astfel de platforme: de tip open source; platforme software as a service și platforme Custom. Fiecare dintre acestea vine cu propriile seturi de avantaje și dezavantaje pe care trebuie să le analizezi cu mare atenție înainte să decizi care pare a fi potrivită pentru afacerea ta.

Platformele de tip open source sunt o soluție software care oferă acces la codul sursă, ceea ce înseamnă că propune nenumărate opțiuni de personalizare. Utilizarea acestora este eficientă din punct de vedere financiar, însă impune necesitatea unei echipe programatori și designeri pentru a crea magazinul. Totodată, nu includ hosting-ul, plugin-uri, tool-uri de marketing sau inventar, ceea ce face mentenanța dificilă. Nu este o variantă foarte sigură, poate necesita costuri ascunse și suportul tehnic este greu de obținut.

Platformele SaaS
, software as a service, livrează licențe software. Cu alte cuvinte, generează magazine online la cheie, care pot totuși fi personalizate după preferințe. Sunt de încredere, ușor de folosit, beneficiază de securitate ridicată și îți garantează crearea magazinului într-un timp foarte scurt. Totodată, costurile sunt fixe și transparente, sub forma unor abonamente ce pot fi adaptate cerințelor clientului. Principalul dezavantaj este că propun personalizări limitate, dat fiind faptul că se lucrează în baza unor șabloane prestabilite.

Platformele Custom oferă servicii de creare a magazinelor online de la zero, oferind control total asupra datelor, codurilor, felului în care arată și funcționează magazinul. Sunt sigure și te ajută să obții magazinul ideal, perfect pentru brandul tău, dar impun costuri ridicate și nevoia de a angaja profesioniști, iar serviciile de mentenanță pot fi mai dificil de realizat.

La ora actuală există nenumărate opțiuni de platforme eCommerce dintre care să alegi. Iată câteva dintre propunerile specialiștilor easyCart:

WooCommerce este o variantă open-source gratuită ce oferă posibilitatea de a fi personalizată în totalitate. Este ușor de folosit, are o gamă largă de funcționalități, permite o optimizare SEO foarte bună și îți propune o comunitate mare pentru suport. Pe de cealaltă parte, utilizarea se îngreunează în momentul în care este încărcată excesiv și necesită suport tehnic complex.

easyCart este, de asemenea, una dintre cele mai cunoscute și apreciate platforme de eCommerce de tip SaaS. Este ușor de utilizat și dotată cu nenumărate funcții de analiză și raportare, funcții de marketing și remarketing + funcție de pop-up. Este optimizată SEO și pentru mobil, este ușor și rapid de implementat, oferă servicii de mentenanță și suport nelimitat. Propune integrări cu metode de plată și integrări cu servicii de curierat și se plătește în baza unui abonament. Dezavantajele ar fi numărul limitat de teme disponibile și faptul că este considerată încă o soluție nouă pe piață.

Lista poate continua cu nume precum Shopify, Zento, Adobe Commerce, Opencart și multe altele despre dintre care poți alege în funcție de propriile așteptări.