Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Comparația dintre Excel și alte programe de calcul tabular

Comparația dintre Excel și alte programe de calcul tabular

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
785

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Primul lucru la care te gândești când vine vorba de foi de calcul este Microsoft Excel. Programul, care a fost lansat acum mai bine de 30 de ani, este cel mai popular pentru calculul tabelar, dar nu și unica opțiune de pe piață. Pe lângă acesta, există câteva zeci de alte programe, fie gratuite sau plătite. Cele mai multe dintre ele sunt puțin cunoscute sau au fost deja abandonate de dezvoltatori, dar există și „înlocuitori” demni. Haide să comparăm câțiva dintre aceștia cu tradiționalul Excel.

MS Office Online


Gratuit. Pentru a începe, ai nevoie de un cont Microsoft.
Platforma: browser, iOS, Android.
Aceasta este o versiune în cloud a programului Excel. Are aproape același design, dar o interfață mai simplă. Opțiunile care se află în bara de instrumente de sus a versiunii desktop sunt ascunse în submeniul aplicației cloud.
Dintre diferențele funcționale: nu poți lucra offline, nu există suport pentru unele formate sau unele caracteristici avansate (tabele pivot, un editor de baze de date, macrocomenzi, formule, WordArt / SmartArt, nu poți insera modele 3D).

Google Sheets


Gratuit. Funcționalitatea completă este gratuită, trebuie doar să te înregistrezi la serviciile Google.
Platforma: browser, iOS, Android.
Foile de calcul Google sunt cea mai populară soluție pentru lucrul la distanță și/sau colaborare. Poți lucra offline (după ce ai instalat extensia), există integrare cu alte servicii Google, suport pentru formatele Microsoft, dar unele tipuri de formatare nu sunt acceptate. Include formule (la fel de multe ca Excel), diagrame și scripturi pentru automatizare (mai greu de scris, dar cu suport pentru alte aplicații). Totuși, foile de calcul Google rămân în urmă în ceea ce privește suplimentele, analiza datelor, tastele rapide și lucrul cu un număr mare de tabele.

Apple iWork Numbers


Gratuit
Platforma: browser, iOS, macOS, din 2018 - disponibil pe Windows, Android.
Dacă aproape toate celelalte programe arată ca Excel, Apple Numbers este o excepție. Bara de instrumente este în partea de sus, iar detaliile fiecărui articol se deschid într-un submeniu lateral.

Apple Numbers are un avantaj în ceea ce privește dezvoltarea documentelor vizuale (de exemplu, rapoarte cu diagrame în care trebuie să împarți pagina în mai multe blocuri). Poți crea infografice și în Excel, însă designul nu este tocmai atractiv. Cu toate acestea, în ambele aplicații, setul de bază poate fi mărit prin descărcarea de șabloane suplimentare.

Numărul de formule în Numbers, însă, este mai mic decât în Excel. Dar cele de bază sunt acolo, iar acelea care lipsesc sunt necesare doar pentru sarcini foarte specializate. Numbers are, de asemenea, un spațiu de lucru mai mic și mult mai puțină automatizare.

Concluzia: Numbers este bun pentru sarcini simple, mai ales dacă necesită un design mai atrăgător.

LibreOffice Calc


Gratuit
Platforma: Windows, macOS.
LibreOffice este practic o alternativă gratuită la Microsoft Office și are un design mai simplu.
Programul oferă totuși aproape toate caracteristicile ca Excel, cu excepția unor diferențe minore care sunt necesare doar profesioniștilor pentru sarcini avansate. Are mai puțin suport pentru formate, însă oferă formatele de bază. Și cel mai important, Calc afișează corect formatarea la deschiderea fișierelor .xls-, .xlsx- și .xlsm-.
Totuși, Calc are dezavantajele sale. De pildă, nu are versiune cloud sau aplicații mobile.
Printre alte diferențe: în Calc, poți scrie scripturi în Python, C #, Java - adică limbaje de programare mai moderne și comune, în timp ce Excel folosește Basic-ul învechit.

Apache OpenOffice Calc


Gratuit
Platforma:
Fratele mai mare și mai puțin cunoscut al lui LibreOffice Calc este Apache OpenOffice Calc. A fost creat de aceiași dezvoltatori și din același nucleu. Dar acum mai mulți specialiști lucrează la LibreOffice, așa că OpenOffice este actualizat mai rar și este inferior ca funcționalitate față de LibreOffice și cu atât mai mult față de Excel. Nu are suport pentru fonturi încorporate și vine cu mai puține opțiuni pentru diagrame și colaborare. Funcționează mai încet cu documentele „încărcate” deoarece a fost dezvoltat inițial pentru Linux și nu pentru Windows și nu afișează întotdeauna corect formatele Excel. Și invers, formatele OpenOffice pot părea distorsionate în Excel sau alte programe de foi de calcul. De asemenea, OpenOffice Calc nu poate fi utilizat separat de pachetul de software de birou. Împreună cu programul de foi de calcul vor fi instalate și alte câteva programe.

Zoho Office Sheet


Gratuit: există o versiune gratuită cu funcționalitate aproape completă pentru persoane fizice și mai multe tipuri de abonamente.
Platforma: browser, Windows, macOS, Android, iOS.
Zoho Sheet este un program de foi de calcul inclus în pachetul gratuit de birou în cloud Zoho Docs. În comparație cu Excel, Zoho are o funcționalitate și o interfață simplificate. Dintre caracteristici - există un asistent Zia. care poate căuta erori, duplicate și poate construi automat diagrame sau grupa date în tabele de tip pivot.
Nu există un mod offline, iar acesta este un minus. Fișierele pot fi salvate nu numai pe serverul Zoho, ci și în alte servicii cloud. Sunt acceptate alte formate de pachete de birou.

WPS Office Spreadsheet


Plătit
Platforma: browser, Windows, macOS, iOS, Android.
WPS Office este un pachet de programe de birou dezvoltat în China. Copiază aproape în întregime pachetul MS Office, doar că are mai puține funcționalități.
Dintre toate programele de foi de calcul, acesta este cel mai apropiat de Excel ca design. Dar aici se termină asemănările. Programul WPS este mai puțin eficient decât Excel sub toate aspectele. Însă va face față sarcinilor simple fără automatizare, funcții foarte specializate, analiză și un număr mare de tabele și este, de asemenea, potrivit pentru uz personal.

PlanMaker


Plătit: există o versiune gratuită permanentă FreeOffice, dar și opțiunea prin abonament.
Platforma: Windows, Android.
Programul provine de la dezvoltatorii germani Softmaker și este inclus în pachetul de birou Office Suite. Nu poate fi comparat cu Excel: nu are o versiune cloud, alegerea setărilor și caracteristicilor este mult mai mică, iar aplicația mobilă nu îți permite să lucrezi pe deplin cu tabele. Există un set bine gândit de instrumente pentru vizualizarea datelor, dar nu este eficient pentru folosirea foilor de calcul.

Unde poți să înveți rapid Microsoft Excel?


Printre programele de calcul tabelar prezente astăzi pe piață, nu există un concurent egal pentru Excel în ceea ce privește funcționalitatea. Totuși, pentru sarcini simple și uz personal, poți utiliza alte opțiuni. Setul de bază de instrumente este aproximativ același în cazul tuturor alternativelor, doar designul și aspectul butoanelor vor diferi.

Dar pentru muncă (de exemplu, în contabilitate, pentru întreținerea bazelor de date cu clienții, pentru activități economice, analize, baze de date), alternativele la Excel sunt mai puțin eficiente din diverse motive. Există puține tabele, nu există formule potrivite, nici automatizare, nici un suport adecvat între formatele diferitelor aplicații, nici o versiune în cloud sau taste rapide. În munca profesională, astfel de neajunsuri încetinesc și complică îndeplinirea responsabilităților.

Prin urmare, pentru munca de birou, angajatorii din anumite domenii caută doar oameni care cunosc bine programul de calcul tabelar al Microsoft. Merită să urmezi cursuri excel pentru a stăpâni acest program nu doar în mod superficial, ci în profunzime, cu toate funcțiile sale avansate.

Poți găsi cursuri relevante pentru 2022 pe site-ul Skillab. Aici vei descoperi cursuri Excel care te vor ajuta să devii un utilizator experimentat și eficient. Cursurile includ tot ceea ce este necesar pentru aprofundarea programului, de la funcții avansate, taste rapide, automatizare până la analiza și vizualizarea datelor. Cursul Excel este potrivit pentru cei care caută un loc de muncă, precum și pentru cei care doresc să avanseze în carieră.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro