Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Complexul de vitamine B în prag de iarnă

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
2202

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Complexul de vitamine B este esenţial pentru buna funcţionare a organismului, având o influenţă directă asupra multor procese metabolice şi reprezintă un adevărat aliat al sistemului imunitar în lunile de toamnă și iarnă. Trecerea spre sezonul de iarnă aduce schimbări în organismul omului, iar necesarul de vitamine creşte. Astfel, pentru a evita un deficit al acestora, este important să includem în dieta acestei perioade cât mai multe surse de vitamine. Iată care sunt cele mai cunoscute vitamine de tip B şi cum contribuie la sănătatea noastră:
Vitamina B1 - tiamina - şi vitamina B12 influenţează sistemul nervos şi psihicul, contribuind la creşterea capacităţii de memorare şi atenţie, la menţinerea bunei dispoziţii şi a energiei pe parcursul zilei, precum şi la păstrarea echilibrului psihic. Cea mai bogata sursă în vitamina B1 o constituie drojdia de bere. Printre sursele alimentare se numără: ficatul de pui și vită, carnea roșie, anumite specii de pește (tiparul, tonul), cerealele integrale și pâinea din cereale integrale, orezul brun (nedecorticat), semințe de floarea soarelui, nuci, alune, legume uscate (fasole, linte) și cartofi.

Vitamina B2 - riboflavina - este o componentă esențială folosită de organismul nostru pentru a produce globule roșii în sânge, tratând astfel anemia, iar necesarul de vitamina B2 este mai crescut în situaţii de stres şi atunci când organismul este suprasolicitat fizic, prin practicarea unui sport sau în perioada sarcinii. Vitamina B2 este necesara pentru vindecarea si menținerea unui tegument sănătos. În plus, ajută organismul la echilibrarea acidității. Este importantă pentru păr, unghii si ochi. Vitamina B2 mai este numită și riboflavina, nume care derivă de la culoarea sa (rădăcina acestui cuvânt fiind cuvântul latin “flavus”, însemnând “galben”). Cele mai bune surse naturale de vitamina B2 sunt: carnea de pui, în special organele, lactatele, ouăle, peştele, legumele cu frunze verzi, migdalele, ciupercile, soia şi drojdia de bere, iaurtul sau spanacul.

Vitamina B3 - niacina - este cunoscută pentru rolul său în funcţionarea normală a aparatului digestiv şi pentru favorizarea circulaţiei cerebrale, intervine și în secreția normală a bilei și a fluidelor stomacului. Niacina scade colesterolul și activează circulația. Este necesar în aport considerabil în schizofrenie și alte boli mintale și ajută la susținerea memoriei. Niacina si niacinamida se găsesc în ficatul de vită, drojdia de bere, curmale, ouă, pește, lapte, oleaginoase, carne de porc, broccoli, morcovi, brânza, cartofi, roșii, germeni de grâu, produse din grâu integral.

Vitamina B5 reduce stresul şi încetineşte procesul de îmbătrânire, fiind denumită și elixirul tinereții. Putem beneficia de aceasta vitamină consumând: avocado, smochine, portocale, nuci caju, migdale, castane, cătina, urzica, salvie. Ciupercile sunt o excelentă sursă alimentară de vitamina B5, la fel și conopida. Produsele apicole sunt de asemenea bogate în vitamina B: polenul, mierea, lăptișorul de matcă. Specialiștii susțin că alcoolul și cafeaua diminueaza efectele vitaminei B5. Numele vitaminei provine din cuvântul grecesc pantos care inseamna “peste tot”. Numele vitaminei B5 reflectă prezența sa aproape oriunde în natură, respectiv în aproape toate tipurile de alimente. În forma sa metabolic activă, vitamina B5 este asociată cu un alte molecule mici care au și sulf pentru a forma coenzima A. Această conversie permite vitaminei B5 să participe la o mare varietate de reacții chimice.

Vitamina B6 - piridoxina - acţionează asupra sistemului imunitar, funcția vitaminei B6 în organism este deosebit de diversă și complexă, fiind implicată în mai mult de 100 de reacții enzimatice. Din toată gama de vitamine de tip B, vitamina B6 este cea mai cunoscută pentru efectul său benefic în lupta cu virozele respiratorii sau gripa specifică sezonului rece. Ardeiul gras și spanacul sunt alimente care conțin vitamina B6 într-o cantitate mare. Alimente bogate în vitamina B6 sunt și usturoiul, conopida, muștarul, bananele, țelina sau varza.

Vitamina B9 - acid folic sau folat - este esenţială în dezvoltarea şi funcţionarea organismului. Deoarece acidul folic are un rol important în creşterea şi regenerarea celulelor, acesta este necesar adulţilor şi vital în cazul sarcinilor, fiind esențială pentru dezvoltarea creierului, producția de ADN și ARN, dezvoltarea celulelor și a țesuturilor, mai ales în perioada intrauterină, în primul an de viață și copilărie. De asemenea, alături de vitamina B12 susține formarea celulelor sangvine roșii și susține acțiunea fierului în organism. Folații sunt întâlniți în mod natural într-o varietate de alimente, inclusiv verdețuri, fructe și sucuri de fructe, leguminoase, carne, cereale. Cele mai bune surse naturale de acid folic sunt: legumele cu frunze verzi, fasole, mazăre, linte, gălbenuş de ou, drojdie de bere, lactate şi brânzeturi fermentate, cereale, seminţe, carne de pasăre şi organe, fructe în coajă lemnoasă, citrice, banane.

Vitamina B12 este un nutrient esențial pentru sănătate. Ca și majoritatea vitaminelor B, este implicată în metabolizarea energiei, ceea ce înseamnă că alimentează corpul cu energia necesară pentru toate celelalte funcții. Este necesara în producția de ADN, pentru creier și sistemul nervos, sănătatea oaselor și cea cardiovasculară. Vitamina B12 este extrem de importanta pentru functionarea normala a sistemului nervos, reușind să formeze mielina ce încorporează fibrele nervoase, exact acele componente care transmit impulsurile către corp. Metabolismul lipidelor, al proteinelor și al glucidelor se va accelera datorită beneficiilor vitaminei B12, iar celulele din măduva osoasă vor fi ajutate să funcționeze în parametri normali, cu suportul acestei vitamine esențaile pentru sănătate. Mai mult decât atât, vitamina B12 are și un rol foarte important în a proteja ficatul, prin faptul că va împiedica grăsimile să se depună pe ficat. Carnea roșie și organele sunt sursa principală de B12, iar printre alimentele vegane considerate bune surse de vitamina B12 se numără spirulina, chlorella - și alte alge de același tip -, iarbă de orz, vlăstarii, tempeh, laptele vegetal, ciuperci, miso, alimente fermentate, polenul crud și drojdia inactivă.

Din fericire, vitaminele de tip B se regăsesc într-o gamă diversificată de alimente şi pot fi cu uşurinţă integrate în dietă atunci când avem fructe și legume, oleaginoasele sau rădăcinoasele, care pot fi consumate oricând în timpul zilei, ca și gustare. Legumele şi fructele sunt importante surse de vitamine B, însă acestea se regăsesc din abundență în alimente precum: ouă, ficat, lactate, ciuperci, fasole sau struguri. O sursă excelentă de vitamine de tip B sunt şi cerealele (orz, grâu), drojdia de bere, produsele apicole: polenul, mierea, lăptișorul de matcă.

Săntate și mereu alegeri conștiente în viața ta!

Autor

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro