Timisoara

Anunt Platina KS Language Centre

KS Language Centre din Giroc - tel. 0753.801.328 - prof. dr. Karina Schwarz - organizeaza cursuri de limba engleza, germana si romana pentru adulti si copii in Timisoara

Concert simfonic Adriana Dogariu

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
1309

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 26 ianuarie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Concertul va fi condus de maestrul Peter Oschanitzky şi conţine în program Concertul pentru două piane şi orchestră în do minor de Johann Sebastian Bach, Concertul pentru două piane şi orchestră în re minor de Francis Poulenc şi Simfonia nr.6 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Original, concertul dublu de Bach a fost compus pentru vioară şi oboi, dar manuscrisul s-a pierdut. Reconstrucţia lui a fost posibilă deoarece în 1736, Bach l-a transcris pentru două piane. Când s-a mutat de la Köthen la Leipzig, unde compunea muzică pentru trei biserici, viaţa sa de compozitor a devenit tumultuoasă, cu atât mai mult cu cât trei dintre copiii lui cântau deja bine la diferite instrumente. Compunea mult şi transcria lucrări mai vechi pentru alte instrumente. Aşa s-a întâmplat şi cu acest dublu concert. La moartea sa existau în casă şapte clavecine — instrument cu coarde de metal şi claviatură, asemănător pianului.

Dublul concert compus de Poulenc este o lucrare plină de vervă. A fost scris la comanda Prinţesei Edmond de Pollignac şi executat în premieră în septembrie 1932, la Veneţia. Însuşi compozitorul a interpretat una din partiturile solistice. De remarcat este faptul că deşi Poulenc făcea parte din Grupul celor şase, un grup de muzicieni francezi răzvrătiţi împotriva romantismului şi impresionismului, muzica acestui concert este tradiţională, fără inovaţii armonice sau descoperiri de avangardă. El a găsit un stil propriu care făcea ca muzica sa să fie uşor de recunoscut. A împletit cu mult talent stilul clasic cu parfumul melodiilor la modă, stil Maurice Chevalier. Muzica sa este exuberantă dar niciodată vulgară sau de un sentimentalism siropos.
Ambele concerte vor avea ca solişti pe pianiştii Adriana şi Sorin Dogariu.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro