Timisoara

Concert Pentru Copii

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 8 ani si 2 luni
Vizualizari
1202

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 26 aprilie 2010 17

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

luni, 26 aprilie 2010, ora 17 - Sala Capitol CONCERT PENTRU COPII Realizat în colaborare cu Clubul ROTARACT TIMIŞOARA Orchestra simfonică a Filarmonicii „Banatul” Timişoara Dirijor: RADU POPA Program: S. Prokofiev: Petrică şi lupul Avancronica de concert Luni, 26 aprilie ora 17, în sala Capitol, copiii din Timişoara, dar şi publicul adult vor putea asculta o poveste muzicală cunoscută şi îndrăgită în lumea întreagă. Este vorba despre lucrarea lui Seghei Porkofiev — Petrică şi lupul, pentru povestitor şi orchestră mare, ce-i fusese comandată de comisia centrală a Teatrului de copii din Moscova, în 1936.

Terminată în patru zile, mica povestioară muzicală a fost scrisă pentru o formaţie în care, fiecare instrument sau grup de instrumente reprezentă un alt personaj din poveste. Experienţa nu era de singulară formulă între lucrările lui Prokofiev; amintim Răţuşca urâcioasă, după basmul lui Andersen, Poveştile bunicii, Tabăra de iarnă sau ciclul de piese pentru pian — Muzică pentru copii. Spectacolul va fi complex datorită studenţilor secţiei de actorie a Facultăţii de Muzică din Timişoara.

Petru Silviu Văcărescu va asigura regia evenimentului muzical. Nu vă vom povesti subiectul pentru că Prokofiev a inclus în partitură şi un povestitor care să explice pe îndelete atât acţiunea cât şi rolul fiecărui instrument. Dirijorul concertului orchestrei Filarmonicii „Banatul” va fi maestrul Radu Popa. Mircea Tătaru