Timisoara

Concurs de fotografie: Timisoara mea – locuri, oameni, momente

Concurs de fotografie: Timisoara mea – locuri, oameni, momente

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1129

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 22 martie 2014 - Luni 31 martie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Concurs de fotografie: Timișoara mea – locuri, oameni, momente
Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, în colaborare cu Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, cu Uniunea Artiștilor Plastici, cu Asociația Timișoreană de Fotografie, cu Petru Ilieșu – inițiator al noțiunii Timișoara - Open Art City, și cu pictorul Mateas Marius Bolza organizează în perioada 22 – 31 martie 2014 concursul de fotografie “Timișoara mea – locuri, oameni, momente”.

Pot participa la concurs toate persoanele care consideră că au surprins o fotografie care reflectă una dintre următoarele două teme: bogăția arhitecturală a orașului sau noțiunea de Open Art City. Acestea sunt și cele două categorii de premii pe care participanții le pot obține:

 • Premiul pentru Cea mai sugestivă fotografie privind bogăția arhitecturală a Timișoarei, care va consta într-o lucrare în ceramică oferită de Facultatea de Arte și Design, din cadrul Universității de Vest Timișoara.
 • Premiul pentru Fotografia care exprimă cel mai bine noțiunea de Timișoara - Open Art City, care va consta într-o pictură în ulei donată de pictorul timișorean Mateas Marius Bolza.
Fiecare participant poate transmite cel mult 5 fotografii, iar pentru fiecare dintre acestea va trebui să menționeze tema reprezentativă. Fotografiile vor fi publicate și pe pagina de Facebook a proiectului Timișoara 2021
Juriul concursului de fotografie este format din: lector univ. Corina Nani - Facultatea de Arte și Design Timișoara, Ioan Szekernyes – președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara, conf.dr. Lucian Ionică – vicepreședinte al Asociației Timișorene de Fotografie și expert în film și televiziune, Petru Ilieșu –scriitor și inițiator al noțiuniiTimișoara - Open Art City, pictorul Mateas Marius Bolza.

Concursul se derulează timp de 10 zile, în perioada 22 – 31 martie 2014, după care urmează perioada de evaluare a fotografiilor și anunțarea publică a câștigătorilor în perioada 10 – 11 aprilie 2014.

Calendarul concursului este următorul :
 • 22 – 31 Martie – interval de derulare a concursului,
 • 01 – 09 Aprilie – evaluarea fotografiilor de către juriu,
 • 10 - 11 Aprilie – anunțarea câștigătorilor și înmânarea premiilor.
Regulamentul concursului este următorul:
 • toate persoanele interesate de tema concursului vor transmite fotografiile pe pagina de Facebook (în mesaj privat) sau pe e-mailul
 • fiecare fotografie va fi însoțită de: un titlu (care să menționeze categoria pentru care fotografia e înscrisă în concurs), o scurtă descriere a fotografiei, locația din oraș în care a fost surprinsă fotografia, data şi, dacă este cazul, numele evenimentului, numele autorului, adresa de domiciliu (la ridicarea premiului, datele oferite online vor fi comparate cu datele din actul de identitate),
 • o persoană poate transmite pentru concurs cel mult 5 fotografii,
 • NU se acceptă imagini prelucrate într-un editor de imagini,
 • pot fi trimise fotografii realizate inclusiv cu telefonul mobil,
 • fotografiile vor fi postate pe pagina de Facebook a proiectului Timișoara 2021,
 • juriul va evalua ideea şi realizarea artistică a fotografiei (nu detaliile tehnice) şi conformarea cu tematica anunţată a concursului.
 • juriul de evaluare este format din: lector univ. Corina Nani - Facultatea de Arte și Design Timișoara, Ioan Szekernyes – președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara, conf.dr. Lucian Ionică – vicepreședinte al Asociației Timișorene de Fotografie și expert în film și televiziune, Petru Ilieșu – scriitor și inițiator al noțiunii Timișoara - Open Art City, pictorul Mateas Marius Bolza.
 • fotografiile înscrise în concurs vor fi publicate și pe site-ul proiectului Timișoara 2021, prin participare autorii fiind de acord cu cedarea drepturilor de autor (prin cedarea drepturilor de autor se înțelege că fotografiile pot fi folosite pentru publicarea pe site-ul proiectului și în materiale de prezentare, cu precizarea numelui autorului).
 • cei care trimit fotografii pentru concurs își asumă responsabilitatea pentru autenticitatea acestora și faptul că sunt autorii imaginilor.
 • câștigătorii concursului vor fi anunțați în perioada 10 - 11 aprilie 2014.

Acest concurs se derulează în cadrul campaniei de informare a publicului Campania unește comunitatea și își propune să mobilizeze cât mai multe persoane pentru a se implica în activitățile din cadrul proiectului de candidatură.