Timisoara

Concursul de Arc Traditional - Grand Prix Timisoara

Concursul de Arc Traditional - Grand Prix Timisoara

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente sportive
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
TM Archery
Vizualizari
1511

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 3 mai 2014 - Duminica 4 mai 201409:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Clubul TM ARCHERY și Federația Română de Arc Tradițional și Field organizează în perioada 3-5 mai 2014 Historical Grand Prix 2014 – 1st leg . Acesta este primul concurs de tir cu arcul tradițional organizat in Europa Centrală și de Est unde se întrunesc toate probele de la campionatul mondial de arc traditional din Coreea – cel mai complex concurs de tir traditional din lume.

Concursul se va desfășura de-a lungul a două zile, în fiecare zi având loc o rundă cu câte 12 probe. Prima rundă presupune următoarele probe, cu tir la : pendul, țintă rotativă (Cehia), lansator vertical, țintă rotativă cu 3 spoturi – ”Capra cu trei iezi”, ținta butaneză, ținta turcească, ținta japoneză – Kasumi Mato, forest roving, traseu călare (școala coreeană), ținta Ulise, ținta 2D ”Sfoara”, ținta ”Stâlpul caznelor”. Probele din cea de-a doua zi de concurs sunt țintele: kings retreat, ținta mongolă, ținta ”roata norocului”, lansator rabbit, ținta coreeană Daesang, ținta animal 3D mistreț, ținta animal 3D lup, ținta animal 3D wolverina, ținta animal 3D iepure, ținta animal 3D șacal, ținta cilindrul rotitor, ținta ”în retragere”. Fiecare rundă începe la ora 9:00. Distanța de tragere diferă în funcție de țintă, cea minimă fiind de 5 m, iar cea maximă de 145 m.

Sunt așteptați arcași din toată țara, dar și din străinătate, de toate vârstele. Ținuta acestora trebuie să fie una tradițională, reprezentativă perioadei în care s-a folosit arcul participantului. Categoriile de arcuri participante sunt: horse bow, historical longbow, modern longbow, arc din materiale naturale, recurve tradițional (lemn) si la categoriă deschisă se pot înscrie cei care dețin arcuri moderne cu dispozitive de ochire și/sau tragere, arcuri moderne fără dispozitive suplimentare și arcuri compound.

Pentru spectatori, intrarea este liberă. La finalul fiecărei zile, instructorii TM Archery le pot oferi lecții gratuite în măsura disponibilității lor.

Acest concurs de tir cu arcul este un concurs de field și va avea loc în poligonul oficial, situat în arena de agrement din Strada Polonă, nr. 26.

Filtre eveniment

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta