Timisoara

Conferinta Internationala Eco-Impuls

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Vizualizari
573

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 5 octombrie 2017 - Vineri 6 octombrie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Conferința Eco-Impuls, la a șasea ediție

Pregătirile pentru conferinţa Internaţională Eco-Impuls, cel mai important eveniment organizat anual de Fundația Aquademica și societatea Aquatim, au intrat pe ultima sută de metri.

Peste 80 de persoane și-au anunțat până acum participarea la a șasea ediție a conferinței Eco-Impuls, care se va desfășura la Timișoara, în perioada 5-6 octombrie a.c.. Tema adusă în atenția publicului anul acesta de către organizatori - Fundaţia româno-germană Aquademica, Aquatim, Asociația Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest și Universitatea Politehnica Timișoara este „Urbanism și infrastructură”.

Tema este una generoasă și de actualitate, care se adresează specialiştilor din companiile de servicii publice, producătorilor de echipamente și materiale pentru infrastructura de apă și mediu, reprezentaților mediului universitar, cercetătorilor etc. Lucrările înscrise pe agenda conferinței vor prezenta noutăți și rezultate din domeniul tehnologiilor moderne de potabilizare, respectiv de epurare, cum ar fi biofiltrarea sau nanotehnologiile, sisteme și soluții durabile pentru infrastructura urbană de mediu, sisteme inteligente de monitorizare a rețelelor de utilități și gestionarea bazelor de date urbane. Nu în ultimul rând, partenerii germani ai Fundației Aquademica vor prezenta experiența germană în gestionarea serviciilor publice și exemple de bune practici.

În paralel cu dezbaterile conferinței, este planificat și un eveniment foarte popular în rândul personalului din exploatare al companiilor de apă din România, și anume concursul profesional “Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor. Organizatorii vin anul acesta cu noutăți în probele de concurs, iar numărul de participanți este unul record, fiind înscrise echipe de la 15 companii de apă.