Timisoara

Conferinta dedicata practicarii inotului de catre adulti

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1130

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Prima conferinta internationala dedicata practicarii inotului de catre adulti (inot masters) s-a desfasurat saptamana trecuta la Oradea, in prezenta secretarului-general al comitetului de masters din cadrul Ligii Europene de Natatie (LEN), Hans-Peter Sick. Directia pentru Sport a Judetului Timis a fost reprezentata la acest eveniment de catre inspectorul Dan Leca, specialist in domeniul natatiei.
Potrivit organizatorilor, prin vocea managerului de proiect Mihai Lisetchi, conferinta a vizat definirea unei perspective teoretice cu privire la miscarea de inot masters ca fenomen social. S-a dorit, de asemenea, evidentierea problematicii specifice practicarii acestui sport de catre adulti si realizarea unui schimb de experienta privitor la gestionarea miscarii de inot masters in Romania si Ungaria, respectiv, adoptarea unei declaratii comune privitoare la modul in care se reflecta practicarea sportului de catre adulti in politici publice.
Prin modul de abordare, evenimentul a reprezentat o premiera internationala. Au participat reprezentanti de cluburi de inot masters, respectiv, de asociatii nationale si federatii de profil, reprezentanti ai mediului academic, reprezentanti de institutii publice.
Aceasta actiune a avut loc in cadrul proiectului "Inotul pentru adulti - sport si sanatate". Proiectul este initiat de catre Asociatia de Inot MASTERS Romania (IMRO) si este derulat in parteneriat cu Asociatia de Inot Masters din Ungaria, Directia pentru Sport a Judetului Timis, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si Agentia pentru Informarea si Dezvoltarea Organizatiilor Neguvernamentale (AID-ONG). Proiectul este finantat de catre Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, prin Programul Romania - Ungaria, Phare CBC 2006.
Conferinta a reprezentat o excelenta oportunitate de a relationa institutii publice si private interesate de dezvoltarea practicarii sportului de catre adulti ca una dintre solutiile pentru intarirea sanatatii, la nivel individual si colectiv. Evenimentul s-a dorit, in acelasi timp, o deschidere pentru un spatiu de colaborare nationala si internationala pe aceasta tema.