Timisoara

Conferinta ,,Importanta comunicarii in relatia cu propriul copil" sustinuta de dna. psiholog Laura Jacan

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
786

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 17 martie 201618:00-20:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Centrul de Asistență Socială și Cercetare a Interacțiunii Copil-Parinte (CASCICOP), in parteneriat cu Departamentul de Asistenta Sociala, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, va invita la conferinta “Importanta comunicarii in relatia cu propriul copil", sustinuta de dna psih. Laura Jacan in data de 17 martie 2016 de la ora 18:00 la Universitatea de Vest din Timisoara

Ne bucuram sa o avem alaturi de noi pe dna psih. Laura Jacan, dar mai ales alaturi de comunitatea parintilor si cadrelor didactice din Timisoara.

Dna Laura Jacan este psiholog si psihoterapeut in cadrul Asociatiei Ador Copiii. Cu o experienta de 15 ani in lucrul cu copiii si familiile, cu formare in "Dezvoltarea copilului mic si relatiile sale interpersonale", "Consiliere familiala si de cuplu", "Consiliere in adoptii", dar si cu experienta in domeniul traumei copilului abandonat.

Tema conferintei: Comunicarea in relatia cu propriul copil

Comunicarea este deosebit de importantă încă din primele săptămâni de la naștere. Comunicare înseamnă utilizarea întregului arsenal pe care o mamă îl are la dispoziție: de la mimică și gestică, până la poziția corporală, de la inflexiunile din voce, până la mesajele subliminal-emoționale pe care le transmite copilului.
Cum îmi calmez copilul? Cum tratez crizele de furie? Cum îi voi putea transmite cel mai bine cererile mele, în așa fel încât el să le respecte? Cum îl abordez atunci cînd mă sfidează?
Conflictele sunt cele care tulbură relațiile interpersonale, care ajung să intensifice, apoi, contradicția. În formarea unui cerc vicios, în care copilul nu ascultă, părintele devine furios, copilul reacționeaza agresiv la furia părintelui și, mai apoi, părintele nu înțelege ce-i cu copilul lui, un rol esențial îl are ruperea acestui cerc. A cui responsabilitate devine spulberarea acestui cerc?

Pentru a-i ajuta pe copiii noștri, e nevoie să scoatem total din context autoritatea și să o înlocuim cu libertate și responsabilitate. Cei mici nu pot fi în poziția de a se supune nouă, ci, mai degrabă, de a participa activ și voluntar la acțiunile comune ale familiei.
Va invitam sa aprofundam tema in cadrul conferintei.

Pentru participare este nevoie sa completati formularul:
https://docs.google.com/forms/d/1MXb4NdWihRsmI6kGwgNYsz1G21X9liuikzqDa8JcQ_A/viewform

Locurile sunt limitate!
Detalii: www.facebook.com/academia.mamicilor
Alte informatii: Alina HOTEA (asistent proiect AMT)
Tel. 0773.789958
E-mail: academia.mamicilor@yahoo.com

Data: 17.03.2016
Orele: 18:00-20:00
Locaţie: Universitatea de Vest din Timisoara, blvd V. Parvan, nr. 4, amfiteatrul A01, parter.