Timisoara

Anunt Platina KS Language Centre

KS Language Centre din Giroc - tel. 0753.801.328 - prof. dr. Karina Schwarz - organizeaza cursuri de limba engleza, germana si romana pentru adulti si copii in Timisoara

Craiasa zapezii

Craiasa zapezii

Detalii eveniment

Telefon
0256228673
Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Apartine de
Teatrul German de Stat
Vizualizari
3384

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 27 februarie 202211:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Crăiasa Zăpezii

Spectacolul este montat după textul scriitorului rus Evgheni Schwarz, iar regia îi aparține lui László Béres. Producția se adresează adresează atât spectatorilor mici, cât și celor mari.

Crăiasa Zăpezii îl sărută pe micul Kai, îl răpește și îl duce în regatul ei în nord, unde totul este acoperit de zăpadă și gheață. Deși Kai nu o uită pe Gerda, prietena lui de joacă, și nici pe bunica sa, inima lui pare a fi înghețată. După ce nu se întoarce nici după câteva săptămâni, Gerda pornește în căutarea lui. Ajunge într-un regat al cărui domnitor vrea s-o întemnițeze, dar are noroc cu o prințesă și cu un prinț, care o ajută să-și continue drumul. În final un ren o duce pe Gerda în nordul îndepărtat. Elementele de basm nu constituie decât unul din straturile de înțelegere, "Crăiasa Zăpezii" fiind și o piesă despre procesul de maturizare prin care trec copiii.

Scriitorul rus Evgheni Schwarz (1896 – 1958) a scris piesa „Crăiasa Zăpezii” în perioada interbelică folosind câteva din motivele care stau la baza basmului care îi aparține scriitorului danez Hans Christian Andersen. Ca și în piesele „Regele gol” sau „Balaurul”, Schwarz denunță, chiar dacă foarte voalat, starea societății din timpul dictaturii lui Stalin. În ciuda faptului că în ultimile decenii au fost produse numeroase filme inspirate de basmul lui Andersen, piesa autorului rus se adresează nu doar spectatorilor mici, ci și celor mari.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: teatru

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro