Timisoara

Cu ce asortezi covorul din sufragerie?

Cu ce asortezi covorul din sufragerie?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
327

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Camera de zi este locul unde petreci cel mai mult timp împreună cu familia şi prietenii. Pentru a deveni mai confortabil şi mai relaxant trebuie să integrezi mobilierul şi obiectele decorative potrivite. Din acest peisaj nu trebuie să lipsească decoraţiunile textile. Având în vedere funcţionalitatea spaţiului din sufragerie, covorul poate fi asortat cu mai multe elemente.

Iată câteva exemple:

Toate textilele în acelaşi stil

Covorul se asortează cel mai bine cu articolele din aceeaşi categorie de decoraţiuni: huse, cuverturi, perne decorative, perdele, draperii. Indiferent că începi sau închei procesul de amenajare cu covorul, acesta trebuie să ţină cont de celelalte textile din cameră. Stilurile modern şi minimalist au relaxat foarte mult cutumele cu privire la această potrivire. În acest caz, covorul poate fi declaraţia de independenţă din sufrageria ta, cu condiţia să nu mai existe alt element distinctiv care sparge tiparele în aceeaşi încăpere.

În funcţie de zona pe care o delimitează

Pentru fiecare casă în parte, sufrageria poate însemna altceva. În varianta clasică, este cea mai încăpătoare cameră, cu zonă de şezut pe canapea sau fotolii în faţa unui televizor. Tot spaţiul care se creează în jurul acestor elemente trebuie acoperit cu un covor. Alegerea modelului potrivit se face în funcţie de obiectele care îl flanchează. Poţi respecta nuanţele mobilierului sau textura canapelei şi fotoliilor. Pe măsură ce suprafaţa camerei creşte pot apărea şi alte zone distincte.

Spre exemplu, în cazul unei amenajări de tip open space, unde bucătăria este unită cu camera de zi, covoarele pot fi elementele distinctive ale fiecărui spaţiu. În locul de gătit se potrivesc covoraşe mici, antiderapante şi rezistente la accidente casnice, în timp ce masa principală din sufragerie trebuie delimitată de jur împrejur cu ajutorul unui covor de mari dimensiuni ce îi respectă geometria. Dacă în sufragerie există un birou amenajat, covorul din acest loc trebuie să fie ales din gama office. Principiul este valabil şi pentru zona şemineului, a colţului de lectură, a spaţiului de joacă sau a măsuţei de cafea.

În funcţie de culori


Orice designer de interior vei întreba îţi va spune că dacă ai ales deja covorul poţi armoniza întreaga cameră de zi în funcţie de acest prim obiect. Atunci când ai aşternut pe pardoseală modelul preferat poţi continua pe verticală cu mobilierul şi culorile pereţilor complementare covorului. Pentru următorul tău proiect de renovare ai covoare pufoase disponibile pe vreaucovor.ro, pe care le poţi asorta după propriile criterii şi preferinţe. Dacă produsul este unul de calitate, rezistent în timp, vei ajunge chiar să înlocuieşti de mai multe ori culorile pereţilor în funcţie de modelul aceluiaşi covor. Există şi câteva trucuri cu privire la culori: nuanţele închise micşorează, cele deschise măresc. Aşadar, pentru o cameră mică, alege culori deschise, care creează o senzaţie de spaţialitate.

Dimensiunile potrivite

Un alt criteriu care îţi poate da bătăi de cap este alegerea dimensiunilor potrivite pentru covoarele din sufrageria ta. În această alegere porneşte de la principiul că un covor reprezintă elementul de bază pentru tot ceea ce îl înconjoară. Aşadar, dimensiunile trebuie raportate în primul rând la suprafaţa camerei, apoi la elementele de mobilier şi decor. Pentru o cameră de zi, integrarea pe covor a tuturor obiectelor de mobilier poate da senzaţia că nu ai un covor, ci o mochetă. Aşadar, unele trebuie să rămână pe pardoseală. De cele mai multe ori, biblioteca sau comoda TV fac parte din această categorie. În schimb, canapeaua sau fotoliişe pot fi aşezate doar cu picioarele din faţă pe covor sau chiar în afara acestuia, la câţiva centimetri. Singura condiţie este ca picioarele să fie aşezate tot timpul pe material textil.

Covoarele din sufragerie sunt elemente de decor în sine. Alegerea acestora trebuie făcută ţinând cont de destinaţia camerei, de mobilier sau de celelalte textile. De mare ajutor în acest sens sunt seturile de covoare de diferite dimensiuni care pot fi integrate în aceeaşi încăpere.

Sursa foto: unsplash.com/photos/85pCvDWDMmI

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari