Timisoara

Cu gandul la Jocurile Olimpice

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 7 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
609

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Atletism a stabilit componenta si planul de pregatire ale lotului olimpic pentru anul 2011. Printre sportivii nominalizati se numara si timisoreanca Adelina Pastor, una dintre marile sperante ale atletismului romanesc. De asemenea, antrenorul emerit Ioan Damaschin, cel care a descoperit-o si a format-o ca atleta pe Adelina, face parte din colectivul tehnic.
Multipla campioana a Romaniei la juniori, Adelina Pastor are toate sansele sa ajunga la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Deocamdata ea se antreneaza de doua ori pe zi pentru a pregati sezonul de sala care va debuta in luna ianuarie cu traditionalele deja etape de Grand Prix. Principalele sale obiective in 2011 vor fi insa Campionatele Europene de junioare I de la Talin (Estonia) si Campionatul European de seniori pe echipe, unde ar putea realiza baremul de calificare la Olimpiada.
"Deocamdata ne aflam la 80 la suta din potential. Sper sa atingem maximul de forma in luma februarie, cand sunt programate Campionatele Nationale de seniori. Ne-am propus sa imbunatatim timpii de la 400 m si 200 m cu cateva zecimi de secunda", ne-a declarat antrenorul emerit Ioan Damaschin.
Recordul personal al Adelinei pe cele doua distante este de 53.72 secunde, respectiv 23.95 secunde. "Cu aceste rezultate, Adelina se situeaza intre primele sase junioare ale Europei", sustine tehnicianul tinerei de doar 17 ani, desemnata sportiva anului 2009 in judetul Timis.
Adelina Pastor ar putea participa si la Campionatele Europene de sala pentru seniori de la Paris (3-6 martie), cu stafeta de 4x400 metri.