Timisoara

Cum afectează o saltea nepotrivită somnul

Cum afectează o saltea nepotrivită somnul

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
161

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Un somn odihnitor este important pentru o viață sănătoasă. Somnul afectează aproape fiecare aspect al sănătății și bunăstării noastre. Fără un somn odihnitor, corpul nu dispune de resursele necesare pentru a funcționa în mod corect. Una dintre soluțiile la îndemâna tuturor pentru un somn bun, o reprezintă o saltea confortabilă. Atunci când salteaua pe care o dețineți nu reușește să ofere confortul și sprijinul necesar, este timpul să cumpărați o saltea ortopedică.

Lipsa susținerii contribuie la apariția durerilor de spate

Sprijinul adecvat al coloanei vertebrale este necesar pentru un somn odihnitor. Și nu este negociabil. O saltea nepotrivită, care nu este suficient de fermă pentru a vă susține coloana și curbele corpului, va pune presiune asupra tendoanelor și ligamentelor, provocând un disconfort major. Mai multe nopți dormite pe o saltea nepotrivită, vor conduce la dureri de spate. Aproape toate saltelele se vor lăsa în timp, ca urmare a susținerii greutății corporale în fiecare noapte. O saltea cu un strat neregulat, lăsată, va conduce la un sprijin neuniform al coloanei vertebrale, la creșterea presiunii în zona spatelui și a gâtului în timp ce dormiți.

Favorizează apariția durerilor articulare și de gât

O saltea mult prea fermă, va exercita o presiune ridicată asupra zonelor precum umerii, gâtul, spatele, șoldurile sau genunchii. Același lucru îl poate face și o saltea mult prea moale, întrucât nu va oferi suficientă susținere corpului. Atunci când vă treziți cu dureri și experimentați senzația de încordare, cel mai probabil cauza este o saltea nepotrivită. Este important ca în timpul somnului, salteaua să fie potrivită pentru a oferi un suport potrivit, care să permită corpului să adopte o formă anatomică, naturală. Straturile saltelei au menirea de a susține forma coloanei vertebrale. Acestea trebuie să se conformeze, pentru a încuraja alinierea corectă a coloanei vertebrale, fără a favoriza însă scufundarea excesivă.

Provoacă alergii

Este binecunoscut faptul că, saltelele vechi favorizează acumularea de alergeni și acarieni. Praful, părul animalelor, alergenii, acarienii, celulele moarte ale pielii, toate se acumulează în spuma saltelei. Se crede că saltelele confecționate în totalitate din arcuri, sunt mai susceptibile a adăposti acești acarieni și alergeni. Aspirarea periodică poate ajuta la menținerea saltelei curate. De asemenea, vă puteți proteja utilizând o saltea cu spumă, ce lasă loc unui flux de aer potrivit, pentru a reduce acumularea de alergeni și acarieni.

Cauzează o serie de probleme de sănătate

O saltea nepotrivită poate provoca disconfort nocturn. Acest lucru face dificil somnul și vă poate trezi de mai multe ori pe noapte. Calitatea slabă a somnului are efecte negative semnificative asupra sănătății fizice și psihice. În timpul somnului, corpul lucrează neîntrerupt pentru a repara deteriorarea țesuturilor, a stimula metabolismul și a odihni psihicul.

Somnul deficitar provoacă probleme de memorie și de concentrare, slăbește funcționarea sistemului imunitar, favorizează obezitatea, hipertensiunea arterială, dar și diabetul și bolile cardiovasculare. O saltea ce reușește să ofere suport adecvat și ajută la ameliorarea presiunii poate contribui la îmbunătățirea somnului, și, implicit, la evitare apariției problemelor de sănătate. Un somn odihnitor, promovează menținerea organismului sănătos, reglarea stărilor emoționale și ajută creierul să proceseze rapid și eficient informațiile.

Investiția într-o saltea ortopedică de calitate, reprezintă modalitatea perfectă prin care vă puteți îmbunătăți sănătatea și promova un somn odihnitor. Atunci când vă treziți irascibili, cu stări de nervozitate inexplicabile și cu dureri în zona spatelui sau a gâtului, este timpul să cumpărați o saltea ortopedica. Calitatea și materialele unei astfel de saltele, au un impact semnificativ asupra somnului și a vieții în general.