Timisoara

Cum aflam care stiri sunt reale?

Cum aflam care stiri sunt reale?

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
eAdvertising
Vizualizari
597

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Stirile si articolele pot reprezenta un proces subiectiv, deoarece este dificil sa ne deconectam de tot de unele evenimente. Pentru site-urile de stiri ce se respecta, aspectul subiectivitatii este pe cat posibil evitat deoarece discrepantele in ceea ce priveste evaluarea informatiilor influenteaza cititorii.

In ultima perioada au un avantaj stirile media ce se regasesc si online, deoarece numarul oamenilor care mai citesc ziarul s-a redus semnificativ. Exemplele sunt nenumarate, unele domenii de prezentari media au si reviste sau ziare tiparite, dar au simtit aceasta nevoie sa isi infiinteze si un site. Alte stiri, in schimb, se regasesc doar in mediul online si un exemplu plauzibil poate fi nstiri.ro.

La fel ca in orice domeniu, reputatia este adusa de clientii sau de numarul de vizualizari. Un numar insemnat de vizualizari se aloca celor care ofera incredere in materialele prezentate. Este adevarat ca se mai merge si pe ideea de click bait - adica titluri care atrag curiozitatea fara a fi adevarate sau fara a se face referire neaparat la subiectul din titlu.

Aceasta tehnica poate fi utila, dar doar pana intr-un anumit punct, iar deobicei se transforma in colaps. Cat despre articolele ce intereseaza sau sunt vizualizate, acestea incadreaza caracteristici bine definite ce se pliaza pe interesele publicului tinta.

Cum sa urmaresti stiri autentice din perspectiva jurnalistilor?
Specialistii in expunerea informatii merg in special pe ideea dorintei publicului de actualitate. Stirile actuale vor avea mereu un loc special in paginile site-urilor de stiri. Nevoia de a fi informat la zi despre realitatea in care traim aduce noi subiecte de discutii intre cititori si astfel acest lucru intereseaza.

Indiferent ca sunt stiri din politica, lifestyle, diverse, fashion aceste informatii intereseaza in momentul in care se pot reflecta in activitatile zilnice. Evenimentele relatate in trecut pot fi reutilizate sau aduse in discutie doar in momentul in care are se reflecta repercusiuni aspra evenimentului actual. Pe nstiri.ro se poate regasi o gama variata de informatii utile.

Distanta poate fi un alt aspect pe care il au in veedere atat jurnalistii, dar pe care il pot viza si cititorii deoarece in functie de distanta in care se petrece actiunea se poate verifica mai usor sau mai greu informatia. Evenimentele apropiate de publicul tinta sunt deseori vizate deoarece acestea pot influenta diverse activitati. De exemplu stirile precum oprirea apei pe anumite portiuni sau reparatiile publice si durata acestora pot constitui informatii utile de actualitate si posibilitatea cititorilor de a lua masurile necesare pentru a echilibra disconfortul.

Un alt aspect ce ii intereseaza pe cititori este cel de inedit si prezentatea raritatilor. Aceasta categorie poate fi vazuta ca o extensie a stirilor de actualitate, insa au un impact mai mare. Cu cat un eveniment este mai rar, cu atat acesta prezinta o valoare mai mare. Sub acest aspect imprevizibilitatea este ceea ce atrage. Mai mult decat atat in cazul in care sunt personalitati celebre implicate in activitati obisnuite, evenimentul se poate trnsforma intr-o stire.

Nstiri.ro reprezinta un reper deoarece informatiile pot fi verificate, iar cei ce doresc sa fie mereu in pas cu ultimele evenimente in acest sens pot da click aici pentru a vedea mai multe stiri.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306